ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυξημένη η τουριστική ζήτηση από τις ΗΠΑ μέσω διαδικτύου για την Αθήνα τον Αύγουστο | ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ

Αυξημένη τουριστική ζήτηση για την Αθήνα ως προορισμό, εμφάνισαν οι ΗΠΑ για τον μήνα Αύγουστο, στον οποίο η συνολική ζήτηση μέσω διαδικτύου, ήταν υψηλή για την ελληνική πρωτεύουσα, αλλά χαμηλότερη από τους προηγούμενους μήνες του Καλοκαιριού, σύμφωνα με την έρευνα Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι το διαδίκτυο αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία των ταξιδιωτών που αναζητούν ενεργά για έναν προορισμό, καθώς και για τη διαμονή τους, έχει ιδιαίτερη σημασία η παρακολούθηση των τάσεων χρονολογικά, αλλά και ανά χώρα προέλευσης της  τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου.

Μελετώντας και αναλύοντας τα δεδομένα της τουριστικής ζήτησης μέσω διαδικτύου από την αρχή του 2020 μέχρι και τον Αύγουστο 2021, εξάγονται χρήσιμα στοιχεία.

Σύμφωνα με την έρευνα: 

  • Για τον Αύγουστο του 2021, παρατηρήθηκε υψηλός όγκος διαδικτυακών αναζητήσεων σε σχέση με ζήτηση για διαμονή στην Αθήνα, μειωμένος σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του φετινού καλοκαιριού, με τις ΗΠΑ να διατηρεί την πρώτη θέση από πλευράς ζήτησης, με το Ηνωμένο Βασίλειο πλέον να καθιερώνεται στη δεύτερη θέση και με τη Γαλλία να συμπληρώνει την τριάδα με τις τοπ χώρες προέλευσης των αναζητήσεων που γίνονται διαδικτυακά σε σχέση με ενδιαφέρον διαμονή για τον προορισμό της Αθήνας.
  • Για τον Αύγουστο του 2021 οι αναζητήσεις από όλες τις χώρες σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020 είναι αυξημένες. Την πιο έντονη αύξηση αναζητήσεων συγκριτικά παρουσιάζουν η Κύπρος και οι ΗΠΑ. Η μόνη χώρα που δεν παρουσιάζει ουσιαστική μεταβολή είναι το Ηνωμένο Βασίλειο. Πιο συγκεκριμένα, όσον αφορά τις αναζητήσεις τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Αύγουστο του 2020, παρατηρήθηκε αύξηση 20% για το Ισραήλ, 132% για τις ΗΠΑ, 32% για τη Γαλλία, 202% για την Κύπρο, 32% για την Ιταλία, 62% για την Ολλανδία, 15% για τη Γερμανία, 62% για τον Καναδά και δεν υπήρξε σημαντική μεταβολή για το Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Τον Αύγουστο οι αναζητήσεις αρχίζουν να μειώνονται σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021, με εξαίρεση την Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο που παρουσιάζουν αύξηση. Πιο αναλυτικά, τον Αύγουστο του 2021 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2021 παρατηρήθηκε αύξηση των αναζητήσεων κατά 15% για την Κύπρο και 8% για το Ηνωμένο Βασίλειο και μείωση κατά 44% για το Ισραήλ, 6% για τη Γαλλία, 24% για τις ΗΠΑ, 8% για τη Γερμανία, 5% για την Ολλανδία, 12% για την Ιταλία και 12% για τον Καναδά.
    Συνολικά,
    τον Αύγουστο του 2021 παρατηρούμε μια μείωση 6% στις αναζητήσεις σε σχέση με τον Ιούλιο 2021.
  • Οι 3 κορυφαίες χώρες σε επίπεδο αναζητήσεων για διαμονή στην Αθήνα είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία. Μάλιστα, για το 2021, οι ΗΠΑ αυξάνουν ακόμη περισσότερο το μερίδιο αναζητήσεων τους ανάμεσα στις υπόλοιπες χώρες, σε σχέση με το 2020.
  • Το 2021 παρατηρείται αύξηση των αναζητήσεων σε σχέση με το προηγούμενο έτος για ΗΠΑ, Γαλλία και Ισραήλ, η Γερμανία δεν παρουσιάζει ουσιαστική μεταβολή, ενώ οι υπόλοιπες εμφανιζόμενες χώρες παρουσιάζουν μείωση με εντονότερες αυτές από την Κύπρο και Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα

Η έρευνα αποτελεί μέρος του εγχειρήματος Tourix Analytics, από την ομάδα της Tourix, με σκοπό την αξιοποίηση των εξειδικευμένων εργαλείων της, του ανθρώπινου δυναμικού της και των πολύτιμων δεδομένων που παρέχει η Google, για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων σε σχέση με την τουριστική ζήτηση για ελληνικούς προορισμούς. Η έρευνα βασίζεται στον όγκο αναζητήσεων που συλλέχθηκε χρησιμοποιώντας 1819 όρους αναζητήσεων που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με την διαμονή στην Αθήνα.

ksd
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr