ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστρία: Ανακοινώθηκαν αυστηρότεροι έλεγχοι στην εστίαση

Σκοπός είναι να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους κανόνες “πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού τεστ”

Αυστηρότερους ελέγχους στην εστίαση στην Αυστρία, για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους κανόνες “πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης ή αρνητικού τεστ”, ανακοίνωσαν σήμερα στη Βιέννη ο υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν και η υπουργός Τουρισμού Ελίζαμπετ Κέστινγκερ.

Ειδικά στον τομέα της νυχτερινής εστίασης, υπήρξαν πρόσφατα περισσότερες μολύνσεις με κορωνοϊό και στο μέλλον οι Αρχές θα είναι σε θέση να επιβάλουν πρόστιμα γρηγορότερα, επειδή το εκτελεστικό όργανο θα μπορεί τώρα να εισπράττει άμεσα το επιβληθέν πρόστιμο.

“Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι οι κανόνες πρόσβασης στη νυχτερινή εστίαση, αλλά και σε όλες τις άλλες εγκαταστάσεις εστίασης, τηρούνται γενικά. Με την εφαρμογή “Green Check”, οι επιτόπιοι έλεγχοι μπορούν να πραγματοποιούνται γρήγορα και αποτελεσματικά”, ανέφερε η υπουργός Τουρισμού, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

“Δουλέψαμε σκληρά για να κάνουμε τα ανοίγματα μαζί και ο ακρογωνιαίος λίθος αυτής της χαλάρωσης ήταν η επαλήθευση από την αρχή του κανόνα πιστοποιητικού εμβολιασμού-νόσησης-αρνητικού τεστ”, τόνισε, από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, επισημαίνοντας πως με το “Green Pass” και την εφαρμογή “Green Check Web”, έχουν αναπτυχθεί εργαλεία που “κάνουν τους ελέγχους ιδιαίτερα γρήγορους και εύκολους”.

Διαβάστε ακόμη: 

Ισραήλ: Eτοιμάζεται για νέα περιοριστικά μέτρα στα ταξίδια προς την Ελλάδα 

Ερασίνειο: Στο σφυρί ξανά, μια τεράστια ευκαιρία για το σύστημα υγείας 

ΡΑΕ: Αλλάζουν τα τιμολόγια ρεύματος- Τι θα πληρώνουν οι καταναλωτές

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts