ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυστρία – κορωνοϊός: Ο Κουρτς δεν αποκλείει το άνοιγμα στην εστίαση τον Μάρτιο

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, ένα άνοιγμα νωρίτερα είναι πιθανό, καθώς οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν είναι πλέον εναντίον του τεστ εισόδου

Το άνοιγμα της εστίασης στην Αυστρία τον Μάρτιο δεν αποκλείει ο καγκελάριος της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος ωστόσο την ίδια στιγμή δεν μπορεί και να το υποσχεθεί.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε ο ίδιος, μετά τη σημερινή του συνάντηση με την υπουργό Τουρισμού Ελίζαμπετ Κέστινγκερ και εκπροσώπους του κλάδου της εστίασης και του τουρισμού.

Την Τρίτη (16/2/2021) η κυβέρνηση ανακοίνωσε πιθανά βήματα χαλάρωσης για το νωρίτερο γύρω στην Κυριακή του Πάσχα των Καθολικών, που φέτος είναι στις 4 Απριλίου, με το Οικονομικό Επιμελητήριο Αυστρίας να ασκεί πίεση για χαλαρώσεις νωρίτερα, παρά τον αυξανόμενο αριθμό μολύνσεων στη χώρα.

Πιθανό άνοιγμα με τεστ εισόδου

Την 1η Μαρτίου η κυβέρνηση προτίθεται να έχει εκ νέου διαβουλεύσεις με εμπειρογνώμονες και με τους κυβερνήτες από τα εννέα αυστριακά ομόσπονδα κρατίδια. «Ωστόσο, οι αποφάσεις εξαρτώνται από την περαιτέρω εξέλιξη στις μολύνσεις, και εάν αυτές έχουν μεγάλη αύξηση, τα ανοίγματα δεν έχουν κανένα νόημα», είπε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Σύμφωνα με τον Σεμπάστιαν Κουρτς, ένα άνοιγμα νωρίτερα είναι πιθανό, καθώς οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν είναι πλέον εναντίον του τεστ εισόδου, το οποίο όπως είπε «λειτούργησε καλά στα κομμωτήρια και στις υπηρεσίες σωματικής φροντίδας».

Από την πλευρά της, η υπουργός Τουρισμού ανέφερε ότι η εστίαση και ο τουρισμός θα είναι μεταξύ των ασφαλέστερων κλάδων εάν τους επιτραπεί να ανοίξουν και πάλι, και διαβεβαιώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό του κλάδου.

Ασφαλές άνοιγμα για τα ξενοδοχεία

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Αυστρίας Χάραλντ Μάρερ τόνισε ότι οι συναντήσεις σε εστιατόρια μετά από τεστ κορωνοϊού είναι ασφαλέστερες από τις παράνομες συναντήσεις στα σπίτια.

Για την Αυστριακή Ένωση Ξενοδόχων ο στόχος είναι το ασφαλές άνοιγμα με μια στρατηγική τεστ, η οποία πρέπει να είναι εφικτή αμέσως, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός της Μάρτιν Στάνιτς.

Πρόσθεσε δε ότι ασφαλές άνοιγμα είναι δυνατό, όπως έδειξε το περασμένο καλοκαίρι, και σήμερα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα, αναφερόμενος στις μεγαλύτερες αποστάσεις ασφάλειας, τις μάσκες FFP2 και τα τεστ. Επίσης, πρότεινε τη δημιουργία γραμμών τεστ κορωνοϊού σε μεγαλύτερα ξενοδοχεία στην περιφέρεια, για επισκέπτες, εργαζόμενους και τον τοπικό πληθυσμό.

Διαβάστε ακόμη

General Electric: Ποιες νέες business «βλέπει» στην Ελλάδα

Phenometry: Το ελληνικό software που σχεδιάζει από…ποντίκια για PC μέχρι αεροπλάνα

Ντιν Μητρόπουλος: Ο Έλληνας «βασιλιάς των εξαγορών» που πέτυχε το χρυσό deal με τη Nestlé

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts