ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτές είναι οι καλύτερες χώρες για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους – Σε ποια θέση βρίσκεται η Ελλάδα (πίνακες)

Σε καλή θέση φαίνεται πως βρίσκεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά την επιβίωση των επιχειρήσεων. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της συμβουλευτικής Utility Bidder, η χώρα κατέκτησε την 5η θέση στην ευρωπαϊκή κατάταξη όσον αφορά την επιβίωση των νέων επιχειρήσεων κατά τη διάρκεια του 1ου έτους λειτουργίας τους. 

Η ετήσια ανάλυση των ειδικών υποδεικνύει πως το 92,7% των νέων εταιρειών επιβιώνουν του πρώτου έτους λειτουργίας τους στην Ελλάδα, με τον μέσο όρο στην Γηραιά Ήπειρο να κυμαίνεται στο 82,5%. Η χώρα ακολουθεί τις Σουηδία, Ολλανδία, Ουγγαρία και Βέλγιο. 

Νέες επιχειρήσεις

Βάσει των αποτελεσμάτων της έρευνας, η Ολλανδία αποτελεί το καλύτερο μέρος για τη δημιουργία μίας νέας επιχείρησης στην υφήλιο, με σκορ 8,49/10. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ελβετία και στην τρίτη η Ιαπωνία.

Εκπαιδευτικό επίπεδο

H Νότια Κορέα αποτελεί τη χώρα με το μεγαλύτερο μέσο επίπεδο εκπαίδευσης. Η μεθοδολογία υπολογισμού του εκπαιδευτικού επιπέδου μελετά το ποσοστό του πληθυσμού το οποίο έχει ολοκληρώσει τριτοβάθμια εκπαίδευση. Την δεύτερη θέση κατέκτησε ο Καναδάς, με την Ιαπωνία να κατακτά την τρίτη με ποσοστό 64,81%. 

Ποσοστό απασχόλησης

Η Ισλανδία κατέκτησε την πρωτιά στην κατάταξη της απασχόλησης, επιτυγχάνοντας ποσοστό 83,54%. Το συστατικό επιτυχίας του νησιού αποτελεί η πληθώρα εργατικών συνδικάτων αλλά και η θέληση για δουλειά, με τον τουρισμό να αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας της χώρας. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Ολλανδία, με τη Νέα Ζηλανδία να κατακτά την τρίτη θέση.

Μισθοί

Όσον αφορά το μέσο επίπεδο των μισθών μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ, την πρώτη θέση κατέλαβε το Λουξεμβούργο, με μέσο μισθό £61,695 ετησίως, αν και το κόστος διαβίωσης στο κρατίδιο είναι επίσης εξαιρετικά υψηλό. Τη δεύτερη θέση κατέλαβε η Ιρλανδία και την τρίτη η Νορβηγία.

Σημειωτέον πως η έρευνα μελετά πρακτικά και σημαντικά πράγματα όπως οι ταχύτητες του διαδικτύου (Speedtest), τα ποσοστά απασχόλησης (OOΣΑ), τους μισθούς και το μέσο επίπεδο εκπαίδευσης (Παγκόσμια Τράπεζα), όπως και το ποσοστό επιβίωσης των επιχειρήσεων (Eurostat).

Διαβάστε ακόμη

MSCI Standard Greece: Τι περιμένουμε από τη σημερινή αναδιάρθρωση – Η σχεδόν βέβαιη Πειραιώς και ο άγνωστος Χ της ΤΕΝΕΡΓ

Οικοδομικές άδειες για το Riviera Galleria και το Commercial Hub – Προχωρά η επένδυση στο Ελληνικό

Νάξος: Στο αυτόφωρο τρεις επιχειρηματίες για παράνομη κατάληψη παραλίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts