ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυτοκίνητο στην πρίζα: Ποιο ηλεκτρικό κάνει την πιο γρήγορη φόρτιση (vid)

Πολλά ακούγονται για την ταχύτητα φόρτισης κάθε ηλεκτρικού αυτοκινήτου, με τις εταιρίες να ανακοινώνουν αισιόδοξα νούμερα για το κάθε μοντέλο τους. Όμως, στην πράξη τα αποτελέσματα είναι πολύ διαφορετικά.

Αυτό το θέμα έρχεται να λύσει στη Γερμανία μία ανεξάρτητη εταιρία, το P3 Group.

Αυτή έχει καθιερώσει έναν δείκτη, μέσω του οποίου μετρά πόσα χιλιόμετρα αυτονομίας αποκτά ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 20 λεπτά.

Ο δείκτης που βγαίνει στο τέλος αφορά το πηλίκο της εμβέλειας που αποκτάται δια της απόστασης στόχου των 300 χιλιομέτρων.

Δηλαδή, με απλά λόγια πόσο κοντά στα 300 χιλιόμετρα πραγματικής αυτονομίας φθάνει ένα όχημα με 20 λεπτά φόρτισης. Η φόρτιση γίνεται πάντα στον ίδιο σταθμό γρήγορης φόρτισης από τον ίδιο κατασκευαστή, εκτός από τα Tesla τα οποία χρησιμοποιούν τα δικά τους superchargers.

Η νέα κατάταξη που ανακοινώθηκε έχει για πρώτη φορά ένα αυτοκίνητο που καταφέρνει να περνά το 1 σε αυτόν τον δείκτη.

Το Kia EV6 με την μπαταρία των 77,4 kWh και την κίνηση μόνο στους πίσω τροχούς, είναι ο νικητής στην κατάταξη των ηλεκτρικών για την φετινή χρονιά, όντας το αυτοκίνητο που ο δείκτης του έφθασε το 1,03.

Αυτό σημαίνει ότι με μία φόρτιση, το EV6 καταφέρνει μέσα σε 20 λεπτά να ξεπεράσει σε αυτονομία τα 300 πραγματικά χιλιόμετρα, φθάνοντας τελικά τα 306 χιλιόμετρα.

Στην δεύτερη θέση βρίσκεται ο περσινός νικητής, η Mercedes EQS 450+, η οποία κατέγραψε έναν δείκτη 0,92, ή με άλλα λόγια 275 χιλιόμετρα αυτονομίας από μία φόρτιση των 20 λεπτών.

Διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου στο newsauto

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts