ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αυτός είναι ο λόγος που οι Βρετανοί μπορεί να επιστρέψουν νωρίτερα από τις διακοπές τους

Το ένα πέμπτο των Βρετανών ιδιοκτητών σκύλων επέστρεψε νωρίτερα από τις διακοπές επειδή δεν άντεχε να μείνει άλλο μακριά από τον τετράποδο φίλο του, όπως αποκάλυψε έρευνα του σταθμού St. Pancras.

Σύμφωνα με τα ευρήματα, στην πλειονότητά τους οι Βρετανοί ιδιοκτήτες σκύλων άντεξαν μόλις τέσσερις μέρες χωρίς το σκυλάκι τους. Ενώ, μεταξύ  εκείνων που δεν διέκοψαν τις διακοπές τους, σε ποσοστό 39% δήλωσαν ότι δεν μπορούσαν να σταματήσουν να αναρωτώνται τι έκανε το κατοικίδιό τους και πάνω από το ένα τέταρτο (26%) εύχονταν να ήταν ο σκύλος τους μαζί τους. Το 34% δε των ιδιοκτητών σκύλων, ζήτησαν από το άτομο που πρόσεχε το κατοικίδιό τους να τους στείλει φωτογραφίες του και το 17% επέμεινε σε βιντεοκλήσεις με το σκυλάκι τους.

Επίσης, σε ποσοστό 18% οι ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων εξομολογήθηκαν ότι πέρασαν όλες τις διακοπές τους μιλώντας για τον σκύλο τους και σχεδόν 1 στους 20 (4%) έβαλε τα κλάματα μόνο και μόνο όταν σκέφτηκε το σκυλάκι του.

Είναι τόσο έντονο το συναίσθημα της αγάπης των ιδιοκτητών κατοικίδιων, ώστε δεν είναι να απορεί κανείς που το 31% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σχεδιάζουν πάντα τις διακοπές τους γύρω από το κατοικίδιό τους, χρησιμοποιώντας μεταφορικά μέσα φιλικά προς αυτά και το 50% δήλωσαν ότι προσπαθούν πάντα να μένουν σε καταλύματα φιλικά προς τα κατοικίδια. Από εκείνους που παίρνουν πάντα τον σκύλο τους μαζί, στην συντριπτική πλειοψηφία (86%) δήλωσαν ότι αυτό σημαίνει διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο και όχι στο εξωτερικό.

Ο δεσμός μεταξύ ανθρώπου και σκύλου είναι τόσο έντονος που η μελέτη του St. Pancras διαπίστωσε ότι, σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) των ερωτηθέντων παραδέχτηκαν πως το ωραιότερο πράγμα γυρνώντας από τις διακοπές τους ήταν να επιστρέψουν στο σπίτι και να ξαναδούν το σκυλάκι τους, ενώ σε ποσοστό 19% ορκίστηκαν να μην φύγουν ποτέ ξανά χωρίς να πάρουν μαζί τον σκύλο τους.

Τα καλύτερα για έναν ιδιοκτήτη κατοικίδιου που ξαναβρίσκεται με αυτό αποκαλύφθηκε ότι είναι να βλέπει το χαριτωμένο προσωπάκι του (56%), να έχουν ένα καλωσόρισμα στο σπίτι αγκαλιά μαζί στον καναπέ (50%), να κάνουν μαζί μια ξεχωριστή, μεγάλη βόλτα (46%) και να μυρίσει ξανά το τρίχωμά του (20%).

Αυτά είναι τα οφέλη με διακοπές με σκύλο

Για όσους παίρνουν τα σκυλιά τους μαζί τους στις διακοπές, υπάρχουν πολλά οφέλη, με την καλή ατμόσφαιρα που δημιουργείται από το γεγονός ότι όλη η οικογένεια είναι μαζί, να βρίσκεται στην κορυφή της λίστας (57%), ακολουθούμενη από την απόλαυση του να δώσεις στον τριχωτό φίλο σου την ευκαιρία να εξερευνήσει ένα καινούργιο μέρος (51%). Το να βλέπει κανείς πόσο χαρούμενα είναι τα σκυλιά κολυμπώντας στη θάλασσα βρίσκεται στην τρίτη θέση (35%), σε ισοβαθμία με την απόλαυση της ανάρτησης φωτογραφιών των σκύλων από τις διακοπές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (35%). Επίσης στη λίστα με τα οφέλη βρίσκεται και ο θαυμασμός προς το κατοικίδιό από άλλες οικογένειες (18%).

Μιλώντας για τη μελέτη, η Wendy Spinks, εμπορική διευθύντρια του St Pancras είπε: “Τα αποτελέσματα της μελέτης αναδεικνύουν πόσο λατρεύουν τους σκύλους οι Βρετανοί. Το St Pancras είναι ένας σταθμός φιλικός προς τους σκύλους, οπότε έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε τη χαρά που μπορεί να προσφέρει το ταξίδι με τα κατοικίδια ζώα. Τα ταξίδια με τρένο δεν μπορούν μόνο να είναι πιο κατάλληλα, αλλά είναι επίσης ένας πιο βιώσιμος τρόπος μετακίνησης”.

The post Αυτός είναι ο λόγος που οι Βρετανοί μπορεί να επιστρέψουν νωρίτερα από τις διακοπές τους appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr