ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Αφοί Σικιαρίδη»: Στο σφυρί το ακίνητο του παλιού κινηματογράφου «Αριάννα»

Ήταν κάποτε κινηματογράφος. Στη συνέχεια έγινε τηλεοπτικό στούντιο, αργότερα κέντρο διασκέδασης και τελικά έδρα της εταιρείας «Αφοί Σικιαρίδη και Σία Ανώνυμος Εταιρεία Εμπορίας Υφασμάτων και Ενδυμάτων». Τώρα αναζητεί την… «επόμενη μέρα» του μέσα από την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Ο λόγος για το ακίνητο που βρίσκεται επί της οδού Λένορμαν 258. Εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’60 χτίστηκε ο κινηματογράφος «Αριάννα», από τους γνωστούς της εποχής στην περιοχή του Κολωνού. Με αυτή τη χρήση όμως δεν… μακροημέρευσε καθώς λειτούργησε ως σινεμά μέχρι το 1971 και μετά ακολούθησαν οι άλλες σελίδες στην ιστορία του.

Στην πορεία αποτέλεσε την έδρα της «Αφοί Σικιαρίδη», μιας οικογένειας με μεγάλη διαδρομή στο χώρο της κλωστοϋφαντουργίας και της εμπορίας υφασμάτων. Τα πολλαπλά χτυπήματα στην αγορά και κυρίως η μακρά οικονομική κρίση έφερε το τέλος και αυτής της εταιρείας, το οποίο γράφτηκε τον Ιούνιο του 2014 με την απόφαση για τη λύση και εκκαθάρισή της.

Κάπως έτσι, το εν λόγω ακίνητο οδηγείται στο σφυρί στις 15 Δεκεμβρίου 2023, με τιμή πρώτης προσφοράς 804.000 ευρώ. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία ο πλειστηριασμός γίνεται σε βάρος της οφειλέτιδας εταιρείας «Αφοί Σικιαρίδη» με επισπεύδουσα την «Silverton Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις» ως διαχειρίστρια των απαιτήσεων της «Ortolan Hellas GmbH».

Τι περιλαμβάνει το ακίνητο

Πρόκειται για ισόγειο επαγγελματικό κτίριο με υπόγειο που βρίσκεται στην οδό Λένορμαν 258, στη θέση ¨Κολοκυνθού¨, στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα του Δήμου Αθηναίων. Το οικόπεδο επί του οποίου έχει ανεγερθεί το κτίριο έχει επιφάνεια 859,50 τ.μ. και πρόσωπο 17,50 μέτρα στην οδό Λένορμαν.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση πλειστηριασμού, «επί του οικοπέδου ανεγέρθηκε, ένα κτίριο το οποίο εχρησιμοποιείτο ως κινηματογράφος ο οποίος αποτελείται από ισόγειο κτίσμα (αίθουσα εμβαδού 540 τ.μ.), εξώστη (πατάρι) εμβαδού 230 τ.μ. και υπόγειο χώρο εμβαδού 90 τ.μ., ενώ στην συνέχεια ανεγέρθηκε και πρώτος όροφος, επιφανείας 508,70 τ.μ.».

Επομένως, το κτίριο σήμερα αποτελείται από:

-Υπόγειο: 90 τ.μ.
-Ισόγειο: 540 τ.μ.
-Εξώστης/πατάρι (Α’ όροφος):508,70 τ.μ.

Κατά την εξωτερική αυτοψία διαπιστώθηκε πως το κτίριο μακροσκοπικά βρίσκεται σε σχετικά καλή κατάσταση παρά το γεγονός πως δεν είναι σε λειτουργία και προφανώς έχει να συντηρηθεί αρκετό καιρό. Μορφολογικά διαφαίνεται να έχει αναδιαμορφωθεί πιθανότατα κατά την προσθήκη το 1999.


Ακόμη, σύμφωνα με την έκθεση εκτίμησης, διαπιστώθηκε ότι υφίσταται υπολειπόμενη δόμηση 1.529,80 τ.μ. που αντιστοιχεί σε 1.529,80τμ / 3,00 = 509,94τμ οικοπέδου.

Όπως τονίζεται, ωστόσο, «το αρχικό κτήριο είναι του 1965, ενώ το 1999 πραγματοποιήθηκε προσθήκη – επέκταση του εξώστη / Α’ ορόφου. Τυχόν νέα προσθήκη καθίσταται ιδιαίτερα δυσμενής και οικονομικά ασύμφορη λόγω του αντισεισμικού κανονισμού που θα πρέπει να εφαρμοστεί».

Έτσι για τον υπολογισμό της αγοραίας αξίας και τιμής εκκίνησης του πλειστηριασμού (804.000 ευρώ) εφαρμόστηκε μειωτικός συντελεστής 0,30 που αντικατοπτρίζει τη δυσκολία υλοποίησης της υπολειπόμενης δόμησης.

Διαβάστε ακόμη

Πώς επηρεάζουν την τσέπη μας οι μεταβολές του ΦΠΑ σε καφέ, αναψυκτικά και συγκοινωνίες

Ο Μητσοτάκης και τα business panels του Λονδίνου, οι κουτσομπόλες του ΜΜ και… το ειδύλλιο στου ΣΥΡΙΖΑ, ο Μπελερής, ο Παπασταύρου και τα σβησμένα φώτα 

Η «γλυκιά» επιστροφή της Λάβδας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

 

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts