ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αύξηση της επισκεψιμότητας για Philoxenia-Hotelia & Real Estate Expo North | 25.209 οι επισκέπτες | ΦΩΤΟ

-Διπλάσιος ο αριθμός των ξένων εμπορικών επισκεπτών της Philoxenia
Με αυξημένη επισκεψιμότητα έναντι της περσινής χρονιάς ολοκληρώθηκαν οι εκθέσεις Philoxenia-Hotelia και Real Estate Expo North, που από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου έδωσαν δυναμικό παλμό στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Συνολικά οι επισκέπτες ανήλθαν σε 25.209, αριθμός που υπογραμμίζει τη βαρύτητα των τριών εκθέσεων στον τουρισμό (Philoxenia), τον ξενοδοχειακό εξοπλισμό, την εστίαση και καφεστίαση (Hotelia), αλλά και το real estate (Real Estate Expo North). Μάλιστα, η Philoxenia στη φετινή της διοργάνωση υποδέχθηκε διπλάσιο αριθμό ξένων εμπορικών επισκεπτών σε σχέση με πέρυσι, αποδεικνύοντας πως αποτελεί διαχρονικό ραντεβού για την εγχώρια και ξένη τουριστική αγορά της ευρύτερης περιοχής.

Ενθαρρυντικό στοιχείο είναι πως οι εκθέτες δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι και εξέφρασαν τη βούλησή τους για συμμετοχή και την επόμενη χρονιά. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν περισσότερα από 3.000 ποιοτικά ραντεβού των hosted buyers με τους εκθέτες της Philoxenia και της Hotelia.

Στη Philoxenia Τιμώμενη Χώρα ήταν η Βουλγαρία -που εκπροσωπήθηκε θεσμικά από την υπουργό Τουρισμού, κα Zaritsa Dinkova- η οποία παρουσίασε όλους τους δημοφιλείς τουριστικούς της προορισμούς.

Διευρυμένο και πολύ ενδιαφέρον ήταν το πρόγραμμα των φετινών παράλληλων εκδηλώσεων των Philoxenia-Hotelia.

Εβδομήντα παράλληλες εκδηλώσεις εκπαίδευσαν και ενημέρωσαν τους επισκέπτες της Philoxenia και κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού και των εμπορικών επισκεπτών.

Με τις καλύτερες εντυπώσεις έμειναν ομιλητές και συμμετέχοντες στο Philoxenia Forum 2023 που είχε θέμα «Αναζητώντας την ισορροπία: κυκλική οικονομία-υπερτουρισμός-κλιματική αλλαγή». Οι 30 εγνωσμένου κύρους ομιλητές παρουσίασαν τις προκλήσεις του υπερτουρισμού και των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στο τουριστικό προϊόν. Το Forum διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Marketing & Τουρισμού του ΔΙ.ΠΑ.Ε., ενώ είχε Χορηγό την Fraport Greece.

Μεταξύ των εκδηλώσεων ξεχώρισε το μουσικό αφιέρωμα με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ποίηση Τάσου Λειβαδίτη και Νίκου Γκάτσου, το οποίο οργάνωσαν το Μουσείο Μίκη Θεοδωράκη Ζάτουνας, η ΔΕΘ-HELEXPO και ο Δήμος Γορτυνίας, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και Χορηγούς τις εταιρείες EDIL, ΗΕΝGAZ και TILEMATIKI.

Πλούσια σε εκδηλώσεις ήταν και η Hotelia, στο πλαίσιο της οποίας διοργανώθηκαν οι θεματικές ενότητες All About Gastronomy και All About Café.  Οι παράλληλες εκδηλώσεις γαστρονομίας All About Gastronomy με τίτλο «Local Greek Tastes» ήταν φέτος  αφιερωμένες στην ανάδειξη της τοπικότητας κάθε περιοχής και στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης τουριστικής εμπειρίας μέσα από τη γαστρονομία. Στην ειδικά διαμορφωμένη dining area στο Περίπτερο 9 πραγματοποιήθηκαν 8 masterclasses, στα οποία οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να δοκιμάσουν τα εκλεκτά εδέσματα που προετοίμασε ο Chef Γιώργος Ψύλλος με την ομάδα του, αξιοποιώντας τα προϊόντα των 17 παραγωγών που συμμετείχαν στο event. Χορηγός των  «Local Greek Tastes» ήταν η εταιρεία Torre, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσής τους είχε η εταιρεία ChefStories.

Επιτυχημένη αποδείχθηκε και η θεματική ενότητα All About Café, που διοργανώθηκε με την επιμέλεια του Βαλάντη Λαμπριανίδη, WCE Certified Judge & Coffee Business Consultant της εταιρείας Valenio. Οι εκθέτες ανέφεραν πως είχαν ουσιαστική επισκεψιμότητα και έκαναν επαφές με επαγγελματίες του χώρου, ενώ αντάλλαξαν ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με την εξέλιξη του καφέ στις μέρες μας. Οι επισκέπτες από την άλλη πλευρά έμειναν πολύ ευχαριστημένοι, καθώς δοκίμασαν διαφορετικές ποικιλίες καφέ και παρακολούθησαν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις. Εν τω μεταξύ με επιτυχία ολοκληρώθηκε και ο διαγωνισμός LATTE ART THROWDOWN 2023 με Μέγα Χορηγό το Barista’s Gold της Νουνού και Χορηγό Μηχανολογικού Εξοπλισμού την εταιρεία Eurogat. Την πρώτη και δεύτερη θέση κατέκτησαν ο Νίκος Αδαμάκος και ο Θανάσης Μπασδάνης αντίστοιχα.

Τη 2η Real Estate North, όπου συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι από μεσιτικά γραφεία, κατασκευαστικές εταιρείες, εταιρείες ψηφιακών υπηρεσιών και δικηγορικές εταιρείες, επισκέφθηκαν περισσότεροι από 2.000 επαγγελματίες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μάλιστα, εκπρόσωποι από την ελληνική κτηματομεσιτική αγορά, επαγγελματίες επισκέπτες και επενδυτές του εξωτερικού πραγματοποίησαν περισσότερες από 100 B2B επαγγελματικές συναντήσεις με τους καλεσμένους επενδυτές μέσω του hosted buyers προγράμματος. Στο πλαίσιο της έκθεσης διοργανώθηκε και το 3ο Real Estate Forum.

431 εκθέτες σε PhiloxeniaHotelia και διεθνής χαρακτήρας

Οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia συγκέντρωσαν συνολικά 431 συμμετοχές από όλο το φάσμα της τουριστικής βιομηχανίας. Ειδικότερα, στη Philoxenia οι άμεσες συμμετοχές εκθετών ήταν 211 και οι έμμεσες 90 (συνολικά 301 εκθέτες), αυξημένες κατά 30% έναντι της περσινής διοργάνωσης.  Οι δε χώρες προέλευσης των εκθετών στη Philoxenia ήταν 17: Ελλάδα, Κύπρος, Βουλγαρία –που είναι και η Τιμώμενη Χώρα- Τουρκία, Σερβία, Αλβανία, Αρμενία, Βοσνία, Πολωνία, Σλοβακία, Πορτογαλία, Ιράν, Γεωργία, Ιορδανία, Λουξεμβούργο, Φιλιππίνες και Κόσοβο.

Οι εθνικές συμμετοχές της Philoxenia ήταν της Τιμώμενης Χώρας, Βουλγαρίας (με απευθείας συμμετοχή του Υπουργείου Τουρισμού και επικεφαλής της αποστολής την Υπουργό Τουρισμού, κα Zaritsa Dinkova και με συμμετοχές από τη Βάρνα, Μπάνσκο, Σόφια και Βέλικο Τάρνοβο), της Κύπρου, της Γεωργίας, της Σερβίας (με συμμετοχές από Βελιγράδι, Σοκομπάνια και Σερβική Δημοκρατία της Βοσνίας), της Τουρκίας (συμμετοχή από τον Δήμο και το Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης) και της Αλβανίας (συμμετοχή της περιοχής Kοrce).

Στη Hotelia οι εκθέτες ανήλθαν σε 130, με άμεση ξένη συμμετοχή από την Τουρκία και έμμεσες από 17 χώρες, ενώ ο αριθμός τους ήταν αυξημένος κατά  22% σε σχέση με πέρυσι.

Μεταξύ των εκθετών των Philoxenia και Hotelia περιλαμβάνονταν το Υπουργείο Τουρισμού, ο ΕΟΤ (υπό την αιγίδα του οποίου διοργανώθηκαν οι δύο εκθέσεις), τουριστικοί προορισμοί, ξενοδοχεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, τουριστικά γραφεία, επιχειρήσεις δόμησης, τεχνολογίας, επίπλων, κατασκευών, εξοπλισμού και ανακαίνισης, που απευθύνονταν στον κλάδο του τουρισμού από όλες τις Περιφέρειες της χώρας και οι σημαντικότεροι θεσμικοί φορείς ΞΕΕ, ΣΕΤΕ, ΗΑΤΤΑ, ΠΟΞ, HAPCO (υπό την αιγίδα των οποίων βρισκόταν η έκθεση).

Σημαντική ήταν η αύξηση και των άμεσων συμμετοχών, με πιο σημαντικές νέες εμφανίσεις τη SKYEXPRESS, για πρώτη φορά, τη SEAJETS, τη GRECOTEL, την Easy Hotelier και 12 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας, καθώς και από δήμους από το σύνολο των τουριστικών περιοχών.

Η Philoxenia υποδέχθηκε 101 μεμονωμένους ξένους εμπορικούς επισκέπτες (Hosted Buyers) από 34 χώρες, ενώ η Hotelia 13 μεμονωμένους Hosted Buyers από Ελλάδα, Κύπρο και Σερβία. Επιπλέον, τις δύο εκθέσεις επισκέφθηκαν μία επιχειρηματική αποστολή 50 ατόμων από τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και αποστολές από τη Βουλγαρία.

The post Αύξηση της επισκεψιμότητας για Philoxenia-Hotelia & Real Estate Expo North | 25.209 οι επισκέπτες | ΦΩΤΟ appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts