ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αύξηση της παραγωγής πετρελαίου αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+

Θα απελευθερώσει περισσότερα από 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Περίπου ένα τέταρτο από τα σημερινά επίπεδα μείωσης της παραγωγής.

Τη σταδιακή αύξηση της παραγωγή του αργού, σταδιακά από τον Μάιο έως τον Ιούλιο, αποφάσισε ο ΟΠΕΚ+ κατά τη συνάντηση των υπουργών Πετρελαίου, ανταποκρινόμενος στις πιέσεις, όσο προχωρά η ανάκαμψη της οικονομίας.

Ο ΟΠΕΚ+ θα απελευθερώσει περισσότερα από 2 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Περίπου ένα τέταρτο από τα σημερινά επίπεδα μείωσης της παραγωγής.

Στην αρχή της εβδομάδας, όλοι περίμεναν ότι ο ΟΠΕΚ και οι βασικοί εταίροι του θα παρέτειναν τις μειώσεις στην παραγωγή, κρατώντας συγκρατημένη την προσφορά. Παρ΄όλα αυτά, οι τιμές πετρελαίου σημείωσαν άνοδο περίπου 1%, με το brent να ενισχύεται πάνω από τα 63 δολάρια το βαρέλι και το αργό να πλησιάζει τα 60 δολάρια.

Οι κορυφαίοι πετρελαιοπαραγωγοί του πλανήτη με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία και την Ρωσία θα αυξήσουν την παραγωγή τους κατά 350.000 βαρέλια ημερησίως το Μάιο, απελευθερώνοντας την ίδια ποσότητα ξανά τον Ιούνιο για να την αυξήσουν στα 450.000 βαρέλια τον Ιούλιο, σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας του Καζακστάν.

Εν τω μεταξύ, η Σαουδική Αραβία θα αρχίσει να επαναφέρει στην αγορά το 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως που είχε «κόψει» από την παραγωγή της στο πλαίσιο της εθελοντικής μείωσης, προσθέτοντας 250.000 βαρέλια το Μάιο, 350.000 τον Ιούνιο και 400.000 τον Ιούλιο, ανέφερε ο υπουργός Πετρελαίου πρίγκιπας Αμπντουλαζίζ μπιν Σαλμάν.

Διαβάστε περισσότερα

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα επιδότησης στην εστίαση – Ποιοι οι δικαιούχοι

Με νέα δεδομένα το φετινό «ραντεβού» με την Εφορία – Τι αλλάζει σε τεκμήρια, αποδείξεις, προκαταβολή φόρου (Vid)

Πρακτορεία ΟΠΑΠ: Πότε αναμένεται να λειτουργήσουν ξανά – Τα σενάρια που εξετάζονται

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts