ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ 2022: Χωρίς εμβολιασμό στο παγκόσμιο κλειστού

Η πρώτη μεγάλη διοργάνωση της χρονιάς που το εμβόλιο δε θα είναι υποχρεωτικό, είναι το παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Βελιγράδι, σύμφωνα με την ταξιδιωτική οδηγία του υπουργείου εξωτερικων της Σερβίας.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Σε αντίθεση με άλλες διεθνείς διοργανώσεις, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός, καθώς για την είσοδο στην χώρα είναι αρκετή η ένδειξη αρνητικού τεστ PCR, το οποίο θα έχει πραγματοποιηθεί εντός 48 ωρών πριν την άφιξη στην χώρα. Ακόμα οι ταξιδιώτες έχουν την δυνατότητα να εισέλθουν με πιστοποιητικό νόσησης, με την προϋπόθεση το άτομο να έχει νοσήσει εντός της περιόδου των 6 μηνών και τουλάχιστον 14 ημέρες πριν την άφιξη. Οι εμβολιασμένοι θα χρειαστεί να παρουσιάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το ψηφιακό ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Η συμπεριφορά των παρευρισκόμενων μέσα στις αθλητικές εγκαταστάσεις θα πρέπει να συμβαδίζει με τους κανόνες που ισχύουν και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Μουσκάτ. Επομένως, είναι απαραίτητη η χρήσης μάσκας από όλους, πλην των αθλητών που θα αγωνίζονται και η συχνή απολύμανση των χεριών. Σε περίπτωση θετικού κρούσματος, το άτομο το οποίο νοσεί θα απομονώνεται στο ξενοδοχείο του και θα διεξαχθούν τεστ εντοπισμού του Covid-19 στις στενές επαφές του.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts