ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Βερολίνο: Πόσο θα τρέξει ο Γκελαούζος

Ο Έλιουντ Κιπτσόγκε είναι ο απόλυτος σταρ στο μαραθώνιο του Βερολίνου, όμως στον αγώνα της Κυριακής υπάρχει και μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον καθώς θα αγωνιστεί και ο Κώστας Γκελαούζος.

Ο κορυφαίος Έλληνας μαραθωνοδρόμος βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στη γερμανική πρωτεύουσα και σήμερα θα κάνει το χαλάρωμα του. Αύριο θα βρεθεί στο Βερολίνο και ο Σταύρος Καρρές που είναι ο προπονητής του. Οι δυο τους θα καταστρώσουν και την τακτική του αγώνα, αφού πρώτα ενημερωθούν για τους «λαγούς». Οι διοργανωτές έχουν φροντίσει να έχουν δρομείς που θα δίνουν το ρυθμό όχι μόνο για να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ ο Έλιουντ Κιπτσόγκε, αλλά και για να κυνηγήσουν δρομείς το όριο για το παγκόσμιο (2:09:40) και φυσικά ατομικό και εθνικά ρεκόρ.
Ο Γκελαούζος έχει ατομικό 2:14:44 που το έχει τρέξει στη Βαλένθια το 2020 και ο στόχος σύμφωνα με τον προπονητή του είναι το 2:14 χαμηλό και ίσως να κατέβει σε 2:13 μεγάλο. Ο μαραθώνιος του Βερολίνου προσφέρεται για ρεκόρ, όμως ουδείς γνωρίζει σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Γκελαούζος καθώς ο τελευταίος του μαραθώνιος ήταν αυτός της Αθήνας πέρσι το Νοέμβριο (2:16:49), έχοντας κερδίσει στον ανώμαλο δυο εβδομάδες πριν με 29:17. Το 2022 ήταν 7ος στον ανώμαλο με 31:14, δεύτερος στον ημιμαραθώνιο της Καλαμπάκα (σε κατηφορική διαδρομή) με 1:06:04 και νίκησε στον ημιμαραθώνιος της Ρόδου (10 Απριλίου) με 1:09:04.
Ο αθλητής του Παναθηναϊκού πέρασε όλο το καλοκαίρι στο Φλάγκσταφ των ΗΠΑ, αποκομμένος από την Ελλάδα μαζί με τον Παναγιώτη Καραΐσκο (που τελικά δε θα τρέξει λόγω προβλήματος) και αυτό έγινε χάρη στους χορηγούς του και τον ΣΕΓΑΣ, όπως αναφέρει και ο ίδιος σε δήλωση του στο site της ομοσπονδίας. «Φέτος με την ενίσχυση από τους χορηγούς και την ομοσπονδία αποφάσισα να ακολουθήσω το σωστό τρόπο για την προετοιμασία μου. Οι δρόμοι αντοχής χρειάζονται υψόμετρο χωρίς αυτό δεν μπορούν να έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».
To 2:09:40 που είναι το όριο για το παγκόσμιο της Βουδαπέστης είναι πολύ μακριά και ο μαραθώνιος μαζί με τα 10.000μ είναι τα μοναδικά αγωνίσματα που δε δίνουν πρόκριση με ranking καθώς οι θέσεις υπερκαλύπτονται από αθλητές που τρέχουν το όριο.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts