ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Βιβλιοσυνεργατική»: Μετά το «κανόνι» η ώρα του σφυριού για τις εγκαταστάσεις στο Κορωπί

Ένα ακόμη «βαρύ όνομα» του χώρου των εκδόσεων-εκτυπώσεων οδηγείται στο ηλεκτρονικό σφυρί.

Πρόκειται για την εταιρεία γραφικών τεχνών Βιβλιοσυνεργατική Α.Ε.Π.Ε.Ε., συμφερόντων της οικογένειας Εφραίμογλου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται σε καθεστώς αυτεπάγγελτης λύσης και εκκαθάρισης.

H παραγωγική γκάμα της Βιβλιοσυνεργατικής περιλάμβανε βιβλία και λευκώµατα, πάσης φύσεως έντυπα προβολής και επικοινωνίας, newsletters, περιοδικές εκδόσεις, αφίσες, μπροσούρες, προϊοντικούς καταλόγους κ.α.

Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι του 2001 είχε εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου. Στη συνέχεια, όμως και ιδιαίτερα μετά την έναρξη της οικονομικής κρίσης, η εταιρεία επί χρόνια ήταν αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα οποία είχαν οδηγήσει, μεταξύ άλλων και σε κινητοποιήσεις των εργαζομένων της.

Σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της για τη χρήση του…2012, ο κύκλος εργασιών είχε ανέλθει σε 9,42 εκατ. ευρώ και το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο (ζημίες 880.000 ευρώ), ενώ το σύνολο των υποχρεώσεων έφτανε τα 13,3 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 8,1 εκατ. ευρώ αφορούσαν τραπεζικά δάνεια.

Τι βγαίνει στο σφυρί

Κάπως έτσι το βιομηχανικό ακίνητο της εταιρείας στο Κορωπί πήρε το δρόμο για την πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, με προγραμματισμό για τις 25 Οκτωβρίου, επισπεύδουσα την Alpha Bank και με συνολική τιμή πρώτης προσφοράς 2,6 εκατ. ευρώ.

Εκτελεστός τίτλος είναι η υπ’ αριθμόν 11019/2017 διαταγής πληρωμής του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που φέρει τον τύπο εκτέλεσης, ενώ η κατάσχεση επιβλήθηκε για 200.000 ευρώ, ποσό το οποίο αποτελεί μέρος του επιδικασθέντος κεφαλαίου έντοκης απαίτησης.

Ειδικότερα πρόκειται για ομάδα 7 ταυτόχρονων πλειστηριασμών στους οποίους θα βγουν:

  • Μία οριζόντια ιδιοκτησία (Αποθήκη 1) του υπογείου, η οποία αποτελείται από έναν χώρο με επιφάνεια 1.165,83 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είναι 490.000 ευρώ.
  • Μία οριζόντια ιδιοκτησία (Βιομηχανικός Χώρος) του ισογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο και πατάρι, με επιφάνεια 1.165,83 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είναι 618.000 ευρώ.
  • Μία οριζόντια ιδιοκτησία (Πατάρι) του Α΄ορόφου, με επιφάνεια 335,70 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είναι 178.000 ευρώ.
  • Μία οριζόντια ιδιοκτησία του υπογείου, η οποία αποτελείται από έναν χώρο, με επιφάνεια 218,14 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είναι 91.000 ευρώ.
  • Μία οριζόντια ιδιοκτησία (Γραφεία) του ισογείου, η οποία αποτελείται από τρεις χώρους και δύο χωλλ εισόδου σε αυτά, με επιφάνεια 420,94 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είναι 223.000 ευρώ.
  • Μία οριζόντια ιδιοκτησία (Βιομηχανικός Χώρος) του ισογείου, η οποία αποτελείται από έναν ενιαίο χώρο, με επιφάνεια 1.830,60 τ.μ. Η τιμή εκκίνησης είναι 970.000 ευρώ.
  • Το δικαίωμα υψούν, το οποίο περιλαμβάνει τα κοινόχρηστα τμήματα, απόληξη κλιμακοστασίου, χώρο ανελκυστήρα και στέγη. Η τιμή εκκίνησης είναι 30.000 ευρώ.

Οι παραπάνω οριζόντιες ιδιοκτησίες βρίσκονται επί οικοπέδου αποτελούμενου από τρία τμήματα, στη θέση «Νησίζα-Καρελλάς» στο Κορωπί Αττικής, έκτασης 8.900 τ.μ., το οποίο είναι άρτιο και οικοδομήσιμο, δεν αποτελεί τμήμα μεγαλύτερης έκτασης και δεν εμπίπτει στις διατάξεις του Ν. 1337/1983.

Σύμφωνα με την εξωτερική αυτοψία, διαπιστώθηκε ότι το βιομηχανοστάσιο είναι κτισμένο σε γωνιακό οικόπεδο, επί ανωνύμου οδού και της οδού Αιγαίου, έχει αποπερατωθεί περί το έτος 2004 και αποτελείται από:

  • το Τμήμα Α το οποίο είναι συγκείμενο από υπόγειο και ισόγειο,
  • το Τμήμα Β το οποίο είναι συγκείμενο από υπόγειο, ισόγειο, Α΄ και Β΄ ορόφους και
  • το Τμήμα Γ το οποίο είναι συγκείμενο από ισόγειο.

Φέρει οργανισμό από beton & μεταλλικό, στοιχεία πλήρωσης μεταλλικά, επικάλυψη από μεταλλική στέγη και έχει πρόσωπο γωνιακό.

Εξωτερικά η ποιότητα κατασκευής και συντήρησης κρίνεται συνήθης, ενώ ο περιβάλλων χώρος είναι διαμορφωμένος με ασφαλτόστρωση.

Σε βάρος της εταιρείας υπάρχουν αρκετές προσημειώσεις υποθήκης και αναγκαστικές κατασχέσεις.

Διαβάστε ακόμα

Πόσα «έβγαλαν» οι τράπεζες από τα υψηλότερα επιτόκια – «Ζαλίζουν» τα ποσά

Πώς μπορείτε να κάνετε δωρεάν μεταφορές έως 15.000 ευρώ τον μήνα

“Το μάτι του σολωμού”: H εντυπωσιακή εμπειρία στην επιβλητική πλωτή κατασκευή στα φιορδ της Νορβηγίας

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts