ΚΟΣΜΟΣ

Βολιβία: Ποδοπατήθηκαν τέσσερα άτομα στις φοιτητικές εκλογές μετά τη ρίψη δακρυγόνου

Τέσσερις φοιτητές σκοτώθηκαν και άλλοι 70 τραυματίστηκαν σήμερα σε ένα πανεπιστήμιο στη νοτιοανατολική Βολιβία, όταν επικράτησε πανικός μετά τη ρίψη δακρυγόνου μέσα στην αίθουσα όπου διεξάγονταν οι φοιτητικές εκλογές.

Περίπου 400-500 φοιτητές είχαν συγκεντρωθεί στο γυμναστήριο τους πανεπιστημίου του Ποτοσί για να εκλέξουν το Συμβούλιο των φοιτητών, ανέφερε στους δημοσιογράφους ο πρύτανης Πέδρο Λόπες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ ήταν σε εξέλιξη ένα ντιμπέιτ μεταξύ δύο ομάδων φοιτητών, εκτοξεύτηκε ένα δακρυγόνο, γεγονός που προκάλεσε πανικό. Πολλοί ποδοπατήθηκαν προσπαθώντας να βγουν έξω.

Δείτε βίντεο

«Έχουμε επιβεβαιώσει τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, άλλοι 70 τραυματίστηκαν και οι πέντε από αυτούς νοσηλεύονται στην εντατική», είπε η εισαγγελέας Ροσάνα Τσόκε. Οι θάνατοι οφείλονται σε ασφυξία, ενώ οι τραυματίες φέρουν κατάγματα και μώλωπες.

Ο υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο δελ Καστίγιο είπε ότι έχει ξεκινήσει έρευνα και ότι ταυτοποιήθηκε ένας από τους φοιτητές που εμπλέκεται στη ρίψη του δακρυγόνου.

Οι συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών δεν είναι πρωτόγνωρο γεγονός στη Βολιβία. Στο παρελθόν έχουν εκτοξευτεί και άλλες φορές δακρυγόνα, χωρίς όμως να σκοτωθεί κανείς. Τον Μάρτιο του 2021, δώδεκα φοιτητές έχασαν τη ζωή τους στο Ελ Άλτο, όταν κατέρρευσε μια κερκίδα κατά τη διάρκεια συνέλευσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts