ΚΟΣΜΟΣ

Βολιβία: Τα ήπιε σε φεστιβάλ και ξύπνησε μέσα σε φέρετρο

Θα μπορούσε σίγουρα να ήταν σενάριο ταινίας, όμως αυτό συνέβη σε ένα 30χρόνο από τη Βολιβία είναι πέρα για πέρα πραγματικό γεγονός.

Ο 30χρονος διασκέδαζε στο φεστιβάλ Pachamama με τους φίλους του, το οποίο γιορτάζεται την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ως ημέρα για τη «Μητέρα Γη». Η τελετή γιορτάζεται από τον λαό Toba της Νότιας Αμερικής.

Πρόκειται για έναν αυτόχθονο πληθυσμό που ζει σε όλη την Αργεντινή, την Παραγουάη και τη Βολιβία.

Ο 30χρονος ενώ έπινε και περνούσε καλά με τους φίλους του, αποφάσισε να ξαπλώσει λίγο, γιατί κατάλαβε πως είχε μεθύσει.

Όταν κατάλαβε πως τον καλούσε η φύση και λογικό με τόσο που είχε πιει, είδε προς έκπληξή του και απόγνωση πως δεν μπορούσε να κουνηθεί. Γρήγορα αντιλήφθηκε πως βρισκόταν μέσα σε ένα… φέρετρο.

Ο 30χρονος, έσπασε ένα τζάμι που είχε το φέρετρο και καλύφθηκε το πρόσωπό του με χώμα και σκόνη. Ευτυχώς κατάφερε να βγει και όσοι τον αντίκρισαν πίστευαν πως κάποιοι προσπάθησαν να τον θάψουν ζωντανό ως θυσία στην Παχαμάμα ή τη Μητέρα Γη.

Μιλώντας σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, είπε: «Πήγαμε να χορέψουμε, αλλά δεν θυμάμαι πολλά. Το μόνο πράγμα που θυμάμαι είναι ότι νόμιζα ότι ήμουν στο κρεβάτι μου και σηκώθηκα να πάω στην τουαλέτα και δεν μπορούσα να κουνηθώ άλλο.

Και όταν έσπρωξα το φέρετρο, μετά βίας έσπασα το τζάμι. Άρχισε να μπαίνει χώμα και έτσι κατάφερα να βγω έξω. Με είχαν θάψει».

Προσπαθώντας να σπάσει το τζάμι, ο 30χρονος τραυμάτισε το χέρι του. Πήγε όμως στην αστυνομία να πει τι του συνέβη και εκείνοι τον έδιωξαν λέγοντάς του, «είσαι μεθυσμένος»

ΠΗΓΗ in.gr