ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 2022: Η Εθνική γυναικών με σημαντικές απώλειες και ανανεωμένη σύνθεση

Η Εθνική ομάδα μετρά αντίστροφα τις μέρες για να βρεθεί στην Βουδαπέστη και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022 και με τη νέα της σύνθεση προσδοκά να βρεθεί στις καλύτερες ομάδες του κόσμου.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Παραδόξως, η ΚΟΕ δεν ανακοίνωσε τη σύνθεση της Εθνικής ομάδας πόλο των γυναικών και ενώ πραγματοποίησε την επίσημη παρουσίαση της ελληνικής αποστολής για το παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Οι απροσδόκητες αποχωρήσεις δύο βασικών στελεχών της Εθνικής, έχουν αλλάξει αρκετά τα σχέδια της Αλεξίας Καμμένου, ωστόσο δεν ήταν μυστικό πως θα υπήρχαν αποχωρήσεις.
Σημαντική θα είναι η απουσία της κορυφαίας Ελληνίδας τερματοφύλακα, Χρυσής Διαμαντοπούλου, η οποία έχει πολύχρονη εμπειρία από παγκόσμια πρωταθλήματα, αλλά και της Νικόλ Ελευθεριάδου, μια από τις κορυφαίες παίκτριες που διαθέτει η χώρα μας. Οι δυο τους ενημέρωσαν πως για προσωπικούς αλλά και επαγγελματικούς λόγους δε θα είναι διαθέσιμες για το παγκόσμιο, ενώ δεν ξεκαθάρισαν τι θα κάνουν με το ευρωπαϊκό τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.
Λαμβάνοντας υπόψη αυτές τις δύο απουσίες και το ρεπορτάζ του Sportsfeed, η σύνθεση της ομάδας για το παγκόσμιο θα αποτελείται από τις Ιωάννα Σταματοπούλου, Ευαγγελία Καρύτση, Ελευθερία Πλευρίτου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Ειρήνη Νίνου, Καρολίνα Ιωάννου, Ελένη Ελληνιάδη, Βασιλική Πλευρίτου, Χριστίνα Σιούτη και Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.
Η Εθνική θα ξεκινήσει τον αγώνα της κόντρα στην Ταϊλάνδη στις 20 Ιουνίου, στην συνέχεια θα κληθεί να αντιμετωπίσει την πανίσχυρη ομάδα της Ισπανίας στις 22 Ιουνίου και τα παιχνίδια του ομίλου θα ολοκληρωθούν στις 24 Ιουνίου, την ημέρα που Εθνική θα παίξει με την Γαλλία.
Η ομάδα της Αλεξίας Καμμένου έχει κληρωθεί στον 4ο όμιλο στην πόλη Σέγκεντ.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts