ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 2022: Και επίσημα στο παγκόσμιο η Κίνα

To προ τριών εβδομάδων ρεπορτάζ του Sportsfeed επιβεβαιώθηκε και πλέον είναι σίγουρο ότι οι Κινέζοι κολυμβητές και κολυμβήτριες θα ταξιδέψουν στην Βουδαπέστη για να συμμετάσχουν στο 19ο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Μέχρι χθες ήταν γνωστό ότι η Κίνα θα συμμετάσχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2022, με την πληροφορία αυτή να προέρχεται από κινεζικά μέσα και όχι την κινεζική ομοσπονδία υγρού στίβου. Πλέον η ομοσπονδία επιβεβαίωσε την είδηση αυτή και στην Βουδαπέστη θα ταξιδέψουν 45 κολυμβητές και κολυμβήτριες και μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι αθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης. Η κινέζικη αποστολή περιέχει δυνατά χαρτιά, όπως αυτό του χρυσού Ολυμπιονίκη του Τόκιο στα 200μ μεικτής, Σουν Γιουάνγκ και της επίσης χρυσής Ολυμπιονίκης του 2021 στα 200μ πεταλούδα, Γιουφέι Ζανγκ.

Η Ζανγκ πέρυσι στο Τόκιο κατάφερε να κερδίσει και το αργυρό μετάλλιο στα 100μ πεταλούδα, πίσω από την Καναδή Μάγκι Μακνίλ και φυσικά είναι υποψήφια να μπει στον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος, κάτι που θα επιχειρήσει και η δική μας, Άννα Ντουντουνάκη. Το μόνο που μένει να δούμε είναι η αγωνιστική της κατάσταση και γενικά όλων των Κινέζων, οι οποίοι έμειναν εκτός προπονήσεων και εκτός αγώνων για μεγάλο χρονικό διάστημα. Στην Βουδαπέστη θα συμμετάσχει και μια από τις τοπ σκυταλοδρομίες του 2021 και δεν είναι άλλη από την 4×200μ ελεύθερο των γυναικών, καθώς στο Τόκιο οι Κινέζες κατέρριψαν το παγκόσμιο ρεκόρ με επίδοση 7:40.33.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts