ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ 2022: Τελικός για το ντουέτο Πλατανιώτη – Μαλκογεώργου

Πολύ καλή εμφάνιση για τις Ευαγγελία Πλατανιώτη και Σοφία Μαλκογεώργου στο ελεύθερο ντουέτο και οι δυο Ελληνίδες με βελτιωμένη βαθμολογία από τις τελευταίες διοργανώσεις εξασφάλισαν την θέση τους στον μεγάλο τελικό.

της Ελισάβετ Γρηγοριάδου
[email protected]

Με την απουσία της Εβελίνας Παπάζογλου από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, η Ευαγγελία Πλατανιώτη αγωνίστηκε στο ελεύθερο ντουέτο με την 24χρονη Σοφία Μαλκογεώργου και μαζί πραγματοποίησαν το πρόγραμμά τους εξαιρετικά στον προκριματικό συγκεντρώνοντας συνολικά 89.3667 βαθμούς και κατατάχθηκαν στην 6η θέση. Η βαθμολογία τους διαμορφώθηκε από τους 26.7000 βαθμούς στην εκτέλεση, τους 35.8667 στην εκφραστικότητα και τους 26.8000 στα τεχνικά στοιχεία. Στο προηγούμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάχθηκε στην Γκουανγκτζού το 2019, το δίδυμο Πλατανιώτη – Παπάζογλου, προκρίθηκε στον τελικό με την 8η καλύτερη επίδοση μετά την απόσπαση 87.8667 βαθμών, ενώ στον τελικό ήρθε τελικά 9ο με 87.3333 βαθμούς. Νικήτριες του πρωταθλήματος αναδείχθηκαν οι Ρωσίδες, Σβετλάνα Κολεσνίτσενκο και Σβετλάνα Ρομασίνα, αλλά με τον αποκλεισμό της χώρας τους από την φετινή διοργάνωση, μένει μια θέση κενή και το ελληνικό ντουέτο μπορεί να διεκδικήσει καλύτερη θέση από το 2019.

Mε την καλύτερη βαθμολογία πέρασε στον τελικό το ντουέτο της Κίνας, το οποίο με 94.5667 βαθμούς πέρασε μπροστά από την Ουκρανία, της οποίας οι αθλήτριες συγκέντρωσαν 94.0000 βαθμούς και φαίνεται ότι το χρυσό μετάλλιο θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η Ειρήνη και η Άννα Μαρία Αλεξανδρή, εκπροσωπώντας την Αυστρία, ετοιμάζονται για το δεύτερο μετάλλιό τους στην διοργάνωση, καθώς με 92.0667 βαθμούς ολοκλήρωσαν στην τρίτη θέση. Οι δυο αδερφές την περασμένη Κυριακή κέρδισαν το χάλκινο μετάλλιο στο τεχνικό ντουέτο με 91.2622 βαθμούς, με τις Κινέζες και τις Ουκρανές να κατακτούν το χρυσό και το ασημένιο μετάλλιο αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ Sportsfeed.gr

Related Posts