ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά άνω του 20% για την Epsilon στο 5ήμερο – Έγιναν «καπνός» περισσότερα από 100 εκατ. ευρώ

Απώλειες άνω του 20% εμφανίζει μέσα στην εβδομάδα η μετοχή της Epsilon Net στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καταγράφοντας μία από τις χειρότερες -αν όχι τη χειρότερη- επίδοση πενθημέρου σε όλο το ταμπλό.

Η μεγάλη βουτιά για την εισηγμένη οφείλεται, όπως είναι εύλογο, στα λαθεμένα οικονομικά μεγέθη του 2022, τα οποία έγιναν αντιληπτά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, με αποτέλεσμα να υπάρξει παρέμβαση.

Ως εκ τούτου, η διοίκηση αναγκάστηκε να αναθεωρήσει επί τα χείρω τα οικονομικά κέρδη του 2022, τα οποία αναπροσαρμόστηκαν στα 4,6 εκατ. ευρώ από 8,5 εκατ. ευρώ της αρχικής ενημέρωσης («χάθηκαν» κέρδη 3,9 εκατ. ευρώ).

Το πρόβλημα εντοπίστηκε στην λογιστική αποτίμηση για την εύλογη αξία των Stock Options, τα οποία είχαν παραχωρηθεί σε στελέχη της εταιρείας.

Όλα αυτά προκάλεσαν μια «ρήξη» στην εμπιστοσύνη μεταξύ επενδυτών και διοίκησης, η οποία αποτυπώνεται και στο ταμπλό του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Την Παρασκευή, για παράδειγμα, η μετοχή της Epsilon Net κατρακυλά στα 9,3 ευρώ, δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 17 Ιουλίου, με τον τζίρο των συναλλαγών να αγγίζει τα 500.000 ευρώ.

Το ισχυρότερο πλήγμα καταγράφηκε την Πέμπτη, όταν η μετοχή απώλεσε το 15% της αξίας της, με το ύψος των συναλλαγών να ξεπερνά τα 5,5 εκατ. ευρώ.

Λαμβάνοντας υπόψη και τις απώλειες στις συνεδριάσεις της Δευτέρας, της Τρίτης και της Πέμπτης, η συνολική «χασούρα» για την Epsilon Net αγγίζει το άκρως εντυπωσιακό 22%.

Η μετοχή της Epsilon Net κατά τον τελευταίο μήνα

Ακόμη και έτσι, πάντως, από τις αρχές του έτους τα κέρδη για τη μετοχή παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα, προσεγγίζοντας το 50%. Μην ξεχνάμε, εξάλλου, ότι το κλείσιμο της προηγούμενης εβδομάδας είχε βρει τη μετοχή στο ιστορικό υψηλό των 12 ευρώ.

Η δε, κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης ανέρχεται πλέον στα 505 εκατ. ευρώ, χάνοντας τουλάχιστον 100 εκατ. ευρώ σε διάστημα πέντε ημερών.

Διαβάστε ακόμα

Τα φθινοπωρινά γκάλοπ, η Αθήνα και οι περιφέρειες, ο Stefanos η λάσπη και το ξεμάλλιασμα, οι στενοχώριες για τα bonus και οι μετοχές των τραπεζών

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ περνάει από την ασφάλιση στις κατοικίες – Τι ισχύει για ακίνητα και ιδιοκτήτες

Εθνική Τράπεζα: Ξεκινά το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών – Έως €30 εκατ. το κόστος

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts