ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βουτιά 40% στην αξία των φετινών μεταγραφών, στα 5 κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Η μετακίνηση του Κάι Χάβερτς από την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Τσέλσι αντί του ποσού των 80 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύει την πιο ακριβή μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ και στην Ευρώπη

Συρρίκνωση κατά 40% σημείωσε η συνδυασμένη αξία των καλοκαιρινών μεταγραφών στα 5 κορυφαία πρωταθλήματα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη για το 2020, καθώς εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, οι ομάδες είχαν πολύ λιγότερα διαθέσιμα χρήματα, ενώ παράλληλα μειώθηκε και η αγοραστική αξία των ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η ιστοσελίδα safebettingsites.com, η αξία των φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών ανήλθε στα 3,3 δισ. ευρώ, από το ρεκόρ των 5,5 δισ. ευρώ το καλοκαίρι του 2019, ποσό μεγαλύτερο κατά 900 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τις μεταγραφές το καλοκαίρι του 2018.

Η Πρέμιερ Λιγκ δικαιολόγησε την υστεροφημία της ως το κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, αναφορικά με τα έσοδα και την αξία του brand της, παραμένοντας στην κορυφή της λίστας με το μεγαλύτερο ποσό για μεταγραφές τη σεζόν 2020/21.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2020, οι αγγλικές ομάδες ξόδεψαν συνολικά 1,6 δισ. ευρώ για την απόκτηση παικτών, σχεδόν το 50% της συνολικής αξίας της φετινών καλοκαιρινών μεταγραφών, σύμφωνα με τα στοιχεία του TransferMarkt και της εφημερίδας The Guardian. Η μετακίνηση του Κάι Χάβερτς από την Μπάγερ Λεβερκούζεν στην Τσέλσι αντί του ποσού των 80 εκατ. ευρώ, αντιπροσωπεύει την πιο ακριβή μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ και στην Ευρώπη.

Με 882,3 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για 353 μεταγραφές, η ιταλική Serie A κατατάσσεται ως το δεύτερο κορυφαίο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου στην Ευρώπη. Την 1η Σεπτεμβρίου, ο πρώην παίκτης της Λιλ ο Βίκτορ Οσίμεν υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο για την Napoli με το κόστος της μεταγραφής να ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ, καθιστώντας την, την πιο ακριβή μεταγραφή στην Ιταλία και την τρίτη στην Ευρώπη.

Η ισπανική La Liga καταλαμβάνει την τρίτη θέση, με τους συλλόγους της να ξοδεύουν 807,1 εκατ. σε 256 μεταγραφές. Η μετακίνηση του Αρτούρ από τη Μπαρτσελόνα στη Γιουβέντους αντί του ποσού των 72 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύει την πιο ακριβή συμφωνία στην Ισπανία αυτή τη σεζόν και τη δεύτερη στην Ευρώπη.

Οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι της στη γαλλικής Ligue 1 ξόδεψαν συνολικά 736,9 εκατομμύρια ευρώ για 323 μεταγραφές, φέρνοντας το γαλλικό πρωτάθλημα στην 4η θέση και ακολουθεί η γερμανική Bundesliga, με τη συνολική αξία των μεταγραφών στα 600,7 εκατ. ευρώ.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts