ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Έκρηξη στο νότιο Λονδίνο – Κατέρρευσε μια κατοικία, νεκρό ένα παιδί

Έκρηξη συγκλόνισε το νότιο Λονδίνο, ενώ, σύμφωνα με τις Αρχές, ένα παιδί σκοτώθηκε μετά την κατάρρευση κατοικίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα πεντάχρονο κοριτσάκι που αγνοούνταν για ώρες.

Αρχικά, δύο ενήλικες και ένα 11χρονο αγόρι διασώθηκαν από τα συντρίμμια του ακινήτου και ξεκίνησε μια απεγνωσμένη έρευνα για να βρεθεί το εξαφανισμένο παιδί, ανακοίνωσε νωρίτερα η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου.

Ένας από τους ενήλικες και το αγόρι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ ένας άλλος νοσηλεύτηκε στο σημείο. Οι περίοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους, μετά την έκρηξη που σημειώθηκε γύρω στις 7 το πρωί της Δευτέρας 8/8 (ώρα Βρετανίας).

Δείτε βίντεο από το σημείο της έκρηξης

Ένας αυτόπτης μάρτυρας που μένει απέναντι από την έκρηξη είπε νωρίτερα στη Sun: «Άκουσα μια τεράστια έκρηξη και όταν άνοιξα τις κουρτίνες μου όλος ο δρόμος ήταν γεμάτος καπνό.

Αμέσως άκουσα μια γυναίκα να ουρλιάζει για βοήθεια. Ήταν ακόμα μέσα στο σπίτι. Όλοι έτρεξαν έξω να τη βοηθήσουν. Ολόκληρο το σπίτι ήταν εντελώς ισοπεδωμένο. Δεν έχει μείνει τίποτα από αυτό. Είναι απλώς ένας σωρός από μπάζα. Τα παράθυρα απέναντι έχουν ανατιναχθεί και τα αυτοκίνητα είναι σπασμένα».

Τελικά, ένας εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι τέσσερα άτομα τραυματίστηκαν από την έκρηξη, με τρεις από τους τραυματίες να μεταφέρονται στο νοσοκομείο.

«Ένας πήρε εξιτήριο επί τόπου και άλλοι τρεις μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο», ανέφεραν.

Δεν έχει γίνει γνωστό τι προκάλεσε την έκρηξη. Κάτοικοι στον δρόμο είπαν στη Sun ότι στη γειτονιά τους πραγματοποιούνταν εργασίες φυσικού αερίου «εδώ και τέσσερις εβδομάδες», ωστόσο δεν υπάρχει ακόμα καμία ένδειξη ότι τα έργα έχουν σχέση με την έκρηξη.

ΠΗΓΗ in.gr