ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Αναβλήθηκε η ψηφοφορία στους Συντηρητικούς μετά από προειδοποίηση για κυβερνοεπίθεση

Το βρετανικό κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα ανακοίνωσε σήμερα πως ενίσχυσε την ασφάλεια γύρω από τη διαδικασία της ψηφοφορίας που θα αναδείξει τον επόμενο ηγέτη του, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Μπόρις Τζόνσον στη θέση του πρωθυπουργού.

Η εφημερίδα The Telegraph ανέφερε χθες, Τρίτη, πως η ψηφοφορία αναβλήθηκε έπειτα από προειδοποιήσεις από το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) ότι χάκερ θα μπορούσαν να αλλάξουν τις ψήφους των πολιτών, μολονότι στην αναφορά προσετίθετο ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή από κάποιο εχθρικό κράτος.

«Διαβουλευτήκαμε με το NCSC σε όλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας και αποφασίσαμε να ενισχύσουμε την ασφάλεια γύρω από τη διαδικασία της ψηφοφορίας», δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος. «Τα μέλη που ψηφίζουν θα αρχίσουν να λαμβάνουν τα ψηφοδέλτια αυτή την εβδομάδα».

Το NCSC ανακοίνωσε πως έδωσε συμβουλές στο Συντηρητικό Κόμμα αναφορικά με ανησυχίες για την ασφάλεια της ονλάιν ψηφοφορίας για την ανάδειξη της ηγεσίας του.

Νωρίτερα, η ψηφοφορία των μελών του Συντηρητικού Κόμματος στη Βρετανία για την εκλογή του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας αναβλήθηκε έπειτα από προειδοποίηση της υπηρεσίας πληροφοριών GCHQ για το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης από χάκερ, που θα μπορούσε να προκαλέσει αλλαγές στα ψηφοδέλτια, όπως ανέφερε χθες, Τρίτη, σε δημοσίευμά της η εφημερίδα “The Telegraph.”

Δεν εντοπίστηκε κάποια συγκεκριμένη απειλή από κάποιο εχθρικό κράτος και η προειδοποίηση είχε γενικότερο χαρακτήρα, σχετικά με τη διαδικασία της ψηφοφορίας και τα ευαίσθητα σημεία της, σύμφωνα με το δημοσίευμα..

Ως συνέπεια των ανησυχιών, το Συντηρητικό Κόμμα αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τα σχέδια του να επιτρέψει στα μέλη του να αλλάξουν την ψήφο τους για τον επόμενο ηγέτη αργότερα στη διάρκεια της διαδικασίας, σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα.

Οι επιστολικές ψήφοι δεν έχουν ακόμη διανεμηθεί στα περίπου 160.000 μέλη του κόμματος, που έχουν ειδοποιηθεί τώρα ότι είναι πιθανό να τις λάβουν ακόμη και στις 11 Αυγούστου, προστίθεται στο ίδιο δημοσίευμα. Η αποστολή των επιστολικών ψήφων επρόκειτο να αρχίσει από χθες, Δευτέρα, ανέφερε η Telegraph.

Ο πρώην υπουργός των Οικονομικών Ρίσι Σούνακ και η υπουργός των Εξωτερικών Λιζ Τρας διεκδικούν την ηγεσία των Συντηρητικών και τη διαδοχή του Μπόρις Τζόνσον στην πρωθυπουργία της Βρετανίας.

Η GCHQ συλλέγει πληροφορίες από ολόκληρο τον κόσμο, προκειμένου να εντοπίσει, αλλά και να αποτρέψει απειλές κατά της Βρετανίας. Ένας εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Κυβερνοασφάλειας (NCSC), το οποίο υπάγεται στην GCHQ, δήλωσε ότι δόθηκαν συμβουλές στο Συντηρητικό Κόμμα.

“Η υπεράσπιση των δημοκρατικών και εκλογικών διαδικασιών στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι μία προτεραιότητα για το NCSC και θα συνεργαστούμε στενά με όλα τα κοινοβουλευτικά πολιτικά κόμματα, τις τοπικές αρχές και τα μέλη του κοινοβουλίου, παρέχοντας οδηγίες για την κυβερνοασφάλεια, αλλά και σχετική υποστήριξη,” δήλωσε στο Reuters ένας εκπρόσωπος του ίδιου κέντρου.

“Όπως θα αναμένατε από την αρμόδια εθνική αρχή για την κυβερνοασφάλεια, δώσαμε συμβουλές στο Συντηρητικό Κόμμα, σχετικά με ζητήματα ασφάλειας για την διαδικτυακή ψηφοφορία εκλογής της ηγεσίας,” πρόσθεσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Διαβάστε ακόμη:

Στη… σέντρα η ΠΑΕ Ξάνθη – Αντιμέτωπη με πλειστηριασμούς και νέες περιπέτειες (pics)

Το αντίο στον Σταύρο, οι «γαμπροί» της ΔΕΗ, οι Γούρνες που έπεσαν… στη γούρνα και η τζάμπα καίει (στην Περιφέρεια) η λάμπα! 

Aqua Carpatica – Pepsico: Το παρασκήνιο του deal και τα σχέδια του Γιάννη Βάλβη (pics)

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts