ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αντιμέτωποι με απειλές και τρολάρισμα οι μετεωρολόγοι για τον καύσωνα

Oι μετεωρολόγοι στην Βρετανία έχουν βρεθεί αντιμέτωποι τις τελευταίες ημέρες με πρωτοφανή επίπεδα «τρολαρίσματος», κατά τη διάρκεια του ακραίου καύσωνα αυτού του μήνα, σύμφωνα με κορυφαία στελέχη του κλάδου, όπως μεταδίδει το BBC.

Η ομάδα του BBC, μάλιστα, έλαβε εκατοντάδες υβριστικά tweets ή email, που αμφισβητούσαν τις αναφορές τους και τους έλεγαν να «το δουν αλλιώς», καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Ο ιστορικός καύσωνας και τα δύο «καυτά» διλήμματα του Λονδίνου

Δεν πιστεύουν στην κλιματική αλλαγή

Ο μετεωρολόγος του BBC, Ματ Τέιλορ, είπε ότι δεν είχε ξαναζήσει κάτι παρόμοιο εδώ και σχεδόν 25 χρόνια, δουλεύοντας στην πρόγνωση του καιρού.

Η Βασιλική Μετεωρολογική Εταιρεία καταδίκασε το τρολάρισμα.

Οι περισσότερες επιθέσεις εναντίον τους φαίνεται ότι προκλήθηκαν, όταν άρχισαν να αναφέρουν συστηματικά πως ο παρατεταμένος καύσωνας είναι αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής.

Μετεωρολόγος: «Κάντε έρευνα αντί να πιστεύετε youtubers»

Ο επικεφαλής μετεωρολόγος του Met Office, Alex Deakin, είπε ότι «είναι τρομακτικό κατά κάποιο τρόπο», προσθέτοντας: «Το βρίσκω πιο απογοητευτικό και προσβλητικό για τους συναδέλφους μου – μερικά από τα πιο σπουδαία μυαλά στην επιστήμη του κλίματος. Δείξτε λίγο σεβασμό και κάντε λίγη περισσότερη έρευνα από το να πιστεύετε απλώς youtubers».

Άλλα tweets κατηγόρησαν το Met Office και το BBC ότι προκαλούν «υστερία», λέγοντας και στους δύο οργανισμούς «να σταματήσουν να τρομοκρατούν».

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν μοιραστεί επίσης τις εμπειρίες τους από τον καύσωνα του 1976 στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πολλούς να δηλώνουν ότι ο καύσωνας αυτού του μήνα «δεν ήταν διαφορετικός».

Η μέγιστη θερμοκρασία το 1976 ήταν 35,9 βαθμούς Κελσίου, περισσότερο από τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη από τους 40,3 που καταγράφηκαν στις 19 Ιουλίου.

Εννέα στις 10 από τις πιο ζεστές μέρες που έχουν καταγραφεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι από το 1990, σύμφωνα με το Met Office. Η πιο ζεστή μέρα από το 1976 κατατάσσεται στη 13η θέση στη λίστα με τις πιο καυτές ημέρες στο Ηνωμένο Βασίλειο που έχουν καταγραφεί.

Ο μετεωρολόγος του BBC Tomasz Schafernaker δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αυτό που με απογοητεύει περισσότερο είναι όταν κατηγορούμαι ότι διαστρεβλώνω την αλήθεια. Ως μετεωρολόγοι, αναφέρουμε γεγονότα. Δεν υπάρχει συνωμοσία».

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts