ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Αντιμέτωποι με την «μακρά Covid» οι ανεμβολίαστοι

Η συχνότητα των συμπτωμάτων όσων νοσούν ανησυχούν τους Βρετανούς επιστήμονες

Toν κώδωνα του κινδύνου κρούει το υπουργείο Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, καθώς σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, η λεγόμενη μακροχρόνια  Covid-19 πρόκειται να χτυπήσει τις νεαρές ηλικίες στη χώρας, όταν αρθούν τα εναπομείναντα περιοριστικά μέτρα.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής ιατρικό σύμβουλο της βρετανικής κυβέρνησης, Κρις Γουίτι, το ποσοστό των θανάτων αναμένεται να είναι πολύ χαμηλότερο κατά τη διάρκεια του 4ου κύματος, αλλά οι μακροχρόνιες επιπλοκές της Covid παραμένουν η ανοιχτή πληγή της πανδημίας.

«Αφού το υιικό φορτίο είναι και πάλι αρκετά αυξημένο, λυπάμαι που το λέω αλλά θα υποστούμε πολύ μεγαλύτερους αριθμούς κρουσμάτων μακροχρόνιας Covid, ιδιαιτέρως μεταξύ των νέων, όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι ακόμη χαμηλά.

Η μακροχρόνια Covid, συνιστά μια μακρά λίστα με χρόνιες επιπλοκές, για όσους έχουν νοσήσει με κορωνοϊό και μπορεί να διαρκούν επί μήνες μετά τη μόλυνση, όπως κόπωση, δύσπνοια, πόνοι στο στήθος και νοητικές δυσλειτουργίες.

 «Νίπτει τας χείρας» του ο Μπόρις Τζόνσον

Προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα στη Βρετανία, ο Γουίτι τόνισε ότι «πρέπει να κάνουμε τα αδύνατα δυνατά» και να εμβολιαστούν όλοι, ώστε να αποτραπεί μια μεγάλη άνοδος της μακράς Covid.

Επίσης, επισήμανε ότι, κάνουν λάθος όσοι πιστεύουν πως θα επιστρέψουν στην κανονικότητα μετά την άρση των μέτρων στις 19 Ιουλίου, τονίζοντας πως δεν προσδοκά κάτι τέτοιο να συμβαίνει πριν την άνοιξη του 2022.

Η τελική απόφαση για την άρση των περιορισμών στη Βρετανία αναμένεται την προσεχή Δευτέρα, παρόλο που τα νέα κρούσματα φτάνουν πλέον στα 30.000 ημερησίως. Δεν είναι βέβαιο ακόμη ότι ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα τηρήσει την υπόσχεσή του για την Ημέρα Ελευθερίας της 19ης Ιουλίου, δεδομένης της νέας μετάλλαξης.

Διαβάστε ακόμη:

Alpha Bank: Μεγάλες προοπτικές για τον κλάδο των logistics στην Ελλάδα (Γραφήματα)

Business Insider: Ποιοι επενδυτές προβλέπουν… επικό κραχ στις αγορές

ΑΑΔΕ: Πώς θα αξιοποιηθούν τα BIG DATA στο νέο διεθνές φορολογικό σύστημα

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts