ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: “Απογειώθηκαν” οι κρατήσεις για ταξίδια στις ΗΠΑ

Κατακόρυφη αύξηση των κρατήσεων των Βρετανών για ταξίδια στις ΗΠΑ και ακόμη μεγαλύτερη αύξηση στις αναζητήσεις καταγράφεται μετά την ανακοίνωση της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ηνωμένων Πολιτειών.

Η Virgin Atlantic κατέγραψε αύξηση 91% των κρατήσεων μέσα στις πρώτες ώρες μετά τις ανακοινώσεις και η British Airways “είδε” αύξηση σχεδόν 700% στις αναζητήσεις για διακοπές σε βασικούς προορισμούς των ΗΠΑ, όπως η Νέα Υόρκη, το Ορλάντο, το Λος Άντζελες και η Βοστώνη, όπως αναφέρει η Independent.

Άνοδο κατά 54% της επισκεψιμότητας στον ιστότοπό της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ανέφερε και η διαδικτυακή ταξιδιωτική εταιρία Skyscanner.

Μιλώντας για το άνοιγμα των αμερικανικών συνόρων για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες, ο διευθύνων σύμβουλος της Virgin Atlantic, Shai Weiss, το χαρακτήρισε “σημαντικό ορόσημο για την επανέναρξη των  διατλαντικών ταξιδιών”. “Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι πλέον σε θέση να ενισχύσει τους δεσμούς με τον σημαντικότερο οικονομικό εταίρο μας, τις ΗΠΑ, ενισχύοντας το εμπόριο και τον τουρισμό, καθώς και την επανένωση φίλων, οικογενειών και επιχειρηματικών συναδέλφων”, είπε ο Weiss.

Οι ΗΠΑ επιβεβαίωσαν χθες ότι η χώρα θα ανοίξει ξανά σε ξένους υπηκόους -συμπεριλαμβανομένων των Βρετανών- από τις αρχές Νοεμβρίου, αλλά θα επιτρέψει την είσοδο μόνο σε ταξιδιώτες που είναι πλήρως εμβολιασμένοι για τον Covid -19.

Οι ξένοι υπήκοοι που επισκέπτονται τις Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να παρουσιάσουν πιστοποιητικό πλήρους εμβολιασμού καθώς και αρνητικό τεστ Covid, που ελήφθη εντός τριών ημερών από την αναχώρηση, όπως δήλωσε ο Jeff Zients, συντονιστής αντιμετώπισης της πανδημίας στον Λευκό Οίκο.

“Αυτό το νέο σύστημα μας επιτρέπει να εφαρμόσουμε αυστηρά πρωτόκολλα για να αποτρέψουμε την εξάπλωση του Covid από επιβάτες που πετούν διεθνώς στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η απαίτηση ξένων υπηκόων που ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες να εμβολιαστούν πλήρως αφορά στη δημόσια υγεία”, δήλωσε ο Zients, σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τον Zients, οι αλλαγές θα ισχύσουν στις αρχές Νοεμβρίου, αν και δεν έχει γίνει επίσημη ανακοίνωση για την ακριβή ημερομηνία. Ωστόσο, ο ταξιδιωτικός ανταποκριτής της Independent, Simon Calder, συμβουλεύει τους ενθουσιώδεις ταξιδιώτες να σταματήσουν να αγοράζουν εισιτήρια για ταξίδια στην Αμερική, για μία ή δύο εβδομάδες ακόμη, εξηγώντας: “Το πιθανότερο είναι  οι αεροπορικές εταιρίες να αυξήσουν γρήγορα τις πτήσεις τους, οπότε μετά τις πρώτες ημέρες οι ναύλοι θα μειωθούν και η διαθεσιμότητα θα αυξηθεί”.

ksd
adv

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts