ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Αποτροπιασμός στη δίκη της νοσοκόμας που σκότωνε νεογνά με ινσουλίνη

Νέες λεπτομέρειες για τη νοσοκόμα από τη Βρετανία που δολοφόνησε επτά μωρά με ινσουλίνη.

Η δίκη  είναι σε εξέλιξη και τα νέα στοιχεία προκαλούν αποτροπιασμό.

«Είμαι διαβολικός άνθρωπος»

Η εισαγγελία διάβασε ένα σημείωμα παραδοχής του εγκλήματος που είχε αφήσει κατά την διάρκεια των φερόμενων δολοφονικών πράξεών της.

Στο σημείωμα έγραφε κυνικά: «Εγώ τα έκανα, είμαι διαβολικός άνθρωπος. Δεν μου αξίζει να ζω. Τα σκότωσα γιατί δεν είμαι αρκετά καλή στο να τα φροντίζω».

Η φράση «είμαι κακός άνθρωπος» ήταν γραμμένη με κεφαλαία. Στην ανάγνωση του σημειώματος στο δικαστήριο, το οποίο βρέθηκε μετά από έρευνα στο διαμέρισμά της, η νοσοκόμα Λούσι Λέτμπι παρέμεινε σιωπηλή.

Σημειώνεται, πως η Λέτμπι εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες για τα επεισόδια στο Countess of Chester Hospital. Η εισαγγελία ισχυρίστηκε πως η νοσοκόμα σκότωσε 2 μωρά από τα τρίδυμα μιας οικογένειας με 8 ημέρες διαφορά.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Συνολικά, αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες σχετικά με 17 μωρά (εκ των οποίων 7 έχασαν τη ζωή τους), μερικά από τα οποία φέρεται να προσπάθησε να δολοφονήσει πολλές φορές. Η μητέρα ενός νεογέννητου πήγε να εμποδίσει τη Λούσι Λέτμπι στη μονάδα νεογνών, αλλά εκείνη την απομάκρυνε λέγοντάς της: «Εμπιστευτείτε με, είμαι νοσοκόμα». Τελικά το μωρό, το οποίο ονομάστηκε Baby E για νομικούς λόγους, βρέθηκε να αιμορραγεί από το στόμα στην κούνια του στις 3 Αυγούστου 2015.

Η τρίτη ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας στιγματίστηκε από τις λεπτομέρειες των θανάτων των βρεφών. Σε ένα από αυτά, η νοσοκόμα εκμεταλλεύτηκε την αιμορροφιλία του για να το εξοντώσει, τραυματίζοντάς το. Αν και πρόωρο, το μωρό έχαιρε άκρας υγείας.

Στα περισσότερα φρόντιζε να δίνει μεγάλες δόσεις ινσουλίνης για να τα «αποτελειώσει».

ΠΗΓΗ in.gr