ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Εξαπλάσιες οι προγραμματισμένες αναχωρήσεις στις αρχές Μαΐου

Ο αριθμός των προγραμματισμένων αεροπορικών αναχωρήσεων από το Ηνωμένο Βασίλειο κατά τη διάρκεια του προσεχούς Σαββατοκύριακου των τραπεζικών αργιών, στις αρχές Μαΐου, είναι εξαπλάσιος από αυτόν που παρατηρήθηκε κατά την ίδια περίοδο των περσινών αργιών.

Σύμφωνα με την εταιρία αεροπορικών αναλύσεων Cirium, υπάρχουν 7.068 προγραμματισμένες αναχωρήσεις από τις 30 Απριλίου έως τις 2 Μαΐου, που αντιστοιχούν σε περισσότερες από 1,2 εκατομμύρια θέσεις.

Αυτός ο αριθμός αναχωρήσεων είναι αυξημένος κατά 521%, σε σύγκριση με το περυσινό Σαββατοκύριακο τραπεζικής αργίας στις αρχές Μαΐου 2021 (1-3 Μαΐου 2021), όταν υπήρχαν μόλις 1.139 αναχωρήσεις και οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τον κορωνοϊό ήταν ευρέως διαδεδομένοι.

Ο αριθμός των αναχωρήσεων από τα αεροδρόμια του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι κατά 22% μικρότερος, σε σχέση με το Σαββατοκύριακο των τραπεζικών αργιών στις αρχές Μαΐου 2019 (4-6 Μαΐου 2019), όταν υπήρχαν 9.020 προγραμματισμένες αναχωρήσεις.

Η αεροπορική εταιρία με τις περισσότερες προγραμματισμένες αναχωρήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο είναι η easyJet, με 1.489. Ακολουθούν η Ryanair (1.201), η British Airways (1.096) και η Jet2 (464).

Το αεροδρόμιο του Ηνωμένου Βασιλείου που αναμένεται να δει τις περισσότερες αναχωρήσεις είναι το Heathrow, με 1.619 αναχωρήσεις, ακολουθούμενο από το Gatwick (968), το Manchester (671) και το Stansted (670).

Η πιο πολυσύχναστη ημέρα αναμένεται να είναι η Δευτέρα 2 Μαΐου, όταν υπάρχουν 2.567 προγραμματισμένες αναχωρήσεις.

Οι περισσότεροι επιβάτες κατευθύνονται προς το Δουβλίνο, με το Άμστερνταμ, την Πάλμα ντε Μαγιόρκα και τη Μάλαγα να είναι οι επόμενοι πιο δημοφιλείς προορισμοί.

Ο υπουργός Μεταφορών, Γκραντ Σαπς, προέτρεψε τις αεροπορικές εταιρίες “να επαναφέρουν την αξιοπιστία στο σύστημα”. Ο Βρετανός υπουργός προέβη στο εν λόγω σχόλιο καθώς οι επιβάτες υπέστησαν μεγάλη αναστάτωση τις τελευταίες εβδομάδες εξαιτίας εκατοντάδων ακυρώσεων πτήσεων καθημερινά λόγω ελλείψεων προσωπικού. Η British Airways για παράδειγμα συνεχίζει να ακυρώνει περίπου 100 πτήσεις ημερησίως, ενώ η αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους easyJet ακύρωσε εκατοντάδες πτήσεις ενόψει του Πάσχα.

Ο κ. Σαπς είπε ότι οι αεροπορικές εταιρίες “υποτίμησαν τη ζήτηση που θα υπάρξει” και πως αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού προκάλεσε προβλήματα, αφήνοντας πολλούς εργαζόμενους εκτός εργασίας.

Οι δηλώσεις του ακολούθησαν στοιχεία που επιβεβαίωσαν ότι η ζήτηση για πτήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυξηθεί, γεγονός που συμπίπτει με την κατάργηση όλων των περιορισμών για τον κορωνοϊό στις αφίξεις. Μάλιστα, το αεροδρόμιο Χίθροου κατέγραψε τον πιο πολυσύχναστο μήνα του από την έναρξη της πανδημίας, με 4,2 εκατομμύρια επιβάτες να χρησιμοποιούν το αεροδρόμιο του δυτικού Λονδίνου τον Μάρτιο.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts