ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Η κυβέρνηση κατηγορεί τους μεταφορείς για τις ελλείψεις σε καύσιμα

Δεκάδες πρατήρια καυσίμων στη Βρετανία έχουν κλείσει, ενώ σε άλλα έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές αναμονής

Την Ένωση που εκπροσωπεί τον τομέα οδικών μεταφορών στη Βρετανία κατηγορεί ο υπουργός Μεταφορών της χώρας, Γκραντ Σαπς, για τις ελλείψεις σε καύσιμα, λίγο μετά την απόφαση της κυβέρνησης να χορηγήσει 5.000 θεωρήσεις εισόδου σε ξένους οδηγούς προκειμένου να διευθετήσει την κρίση.

«Μία από τις ενώσεις που εκπροσωπούν τους μεταφορείς παραχώρησε μια ανεύθυνη ενημέρωση (σχετικά με ενδεχόμενες ελλείψεις), η οποία συνέβαλε στο να προκληθεί η κρίση», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Μεταφορών στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky News.

Εδώ και μερικές ημέρες, πρατήρια καυσίμων στη Βρετανία έχουν κλείσει και έχουν σχηματιστεί τεράστιες ουρές αναμονής σε άλλα, με τους Βρετανούς να αγνοούν τις εκκλήσεις της κυβέρνησης για ηρεμία και να προσπαθούν να συγκεντρώσουν αποθέματα σε καύσιμα.

Αιτία για αυτό είναι οι ελλείψεις, που πλήττουν επίσης τον αγρο-διατροφικό τομέα, τις οποίες προκάλεσε η απουσία 100.000 οδηγών φορτηγών λόγω του Brexit και της πανδημίας. Μια κατάσταση για την οποία πολλοί κλάδοι προειδοποιούσαν εδώ και μήνες, αλλά ο υπουργός Μεταφορών της χώρας αποδίδει στην Ένωση που εκπροσωπεί τους μεταφορείς.

«Υπήρξε μια συνάντηση πριν από δέκα ημέρες, κατά τη διάρκεια της οποίας μία από τις ενώσεις μεταφορέων αποφάσισε να αποκαλύψει λεπτομέρειες στα ΜΜΕ», είπε. «Αυτό δημιούργησε έναν αρκετά μεγάλο βαθμό ανησυχίας, καθώς ο κόσμος αντιδρά σε αυτού του είδους τα πράγματα».

Ο υπουργός δεν κατονόμασε την ένωση, όμως κυβερνητική πηγή είπε στην εφημερίδα Mail on Sunday ότι η Road Haulage Association φέρει «την αποκλειστική ευθύνη για αυτόν τον πανικό κι αυτό το χάος».

Ο Σαπς κατηγόρησε τις ενώσεις του κλάδου ότι «θέλουν με κάθε αντίτιμο» να προσλάβουν περισσότερους Ευρωπαίους οδηγούς, οι οποίοι μειώνουν τους βρετανικούς μισθούς.

Ωστόσο, ο Ρομπ ΜακΚένζι από τη Road Haulage Association χαρακτήρισε παράλογες τις κατηγορίες, επισημαίνοντας πως «η κυβέρνηση θα πρέπει κυρίως να υιοθετήσει μια ολοκληρωμένη προσέγγιση της κρίσης».

Διαβάστε ακόμη

Ακίνητα – ΕΝΦΙΑ: Άλλαξε ο χάρτης περιουσιών και φόρων από «τακτοποιήσεις», Airbnb και μεταβιβάσεις

«Workation» από την Ελλάδα προτείνει στους Βρετανούς η TUI – Πόσο κοστίζουν τα «πακέτα»

ΟΑΕΔ: Πότε σταματούν οι αιτήσεις για επιδότηση σε 4.800 νέες θέσεις εργασίας

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts