ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Η AstraZeneca ξεκίνησε ξανά τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της για τον κορωνοϊό

Όλοι οι ερευνητές και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την εξέλιξη αυτή

Οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού εμβολίου για τον Covid-19 της εταιρείας AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης ξανάρχισαν στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού η Ρυθμιστική Αρχή Φαρμάκων (MHRA) έκρινε ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν.

Οι δοκιμές διακόπηκαν αυτήν την εβδομάδα μετά την ανεξήγητη ασθένεια που εμφάνισε ένας από τους εθελοντές. Οι υγειονομικές αρχές της Βρετανίας ωστόσο, αφού ολοκλήρωσαν την έρευνά τους για το θέμα, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι ασφαλές να συνεχιστούν οι δοκιμές.

«Η τυπική διαδικασία αναθεώρησης είχε σαν αποτέλεσμα μια εθελοντική παύση του εμβολιασμού σε όλες τις δοκιμές παγκοσμίως, έτσι ώστε να δοθεί η δυνατότητα να αναθεωρηθούν τα δεδομένα ασφαλείας από ανεξάρτητες επιτροπές και διεθνείς ρυθμιστικές αρχές», δήλωσε η AstraZeneca.

«Η επιτροπή του Ηνωμένου Βασιλείου ολοκλήρωσε τις έρευνές της και συνέστησε στην MHRA ότι είναι ασφαλές να επαναληφθούν οι δοκιμές στο Ηνωμένο Βασίλειο», συμπλήρωσε.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι δεν πρόκειται να αποκαλύψει άλλες ιατρικές πληροφορίες για το θέμα, ενώ όλοι οι ερευνητές και οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για την εξέλιξη αυτή.

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts