ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Κατάργηση των τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες ζητάνε οι αερομεταφορείς

Ο τομέας των αερομεταφορών στο Ηνωμένο Βασίλειο χαιρέτισε την πρόσφατη μείωση της “κόκκινης” λίστας από το υπουργείο Μεταφορών της χώρας, αλλά προτρέπει τη βρετανική κυβέρνηση να αφαιρέσει τα τεστ για τον Covid, για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στο Ηνωμένο Βασίλειο από προορισμούς χαμηλού κινδύνου.

Ο Steve Heapy, επικεφαλής των Jet2.com και Jet2holidays, δήλωσε ότι η κίνηση του περιορισμού της “κόκκινης” ταξιδιωτικής λίστας “σηματοδοτεί μια γνήσια επαναλειτουργία των διεθνών ταξιδιών και είναι πιο σπουδαία νέα για τους παραθεριστές”.

“Αν και η σημερινή ανακοίνωση δεν επηρεάζει άμεσα κανέναν από τους προορισμούς στους οποίους δραστηριοποιούμαστε αυτήν τη στιγμή, χειροκροτούμε την κυβέρνηση για τα βήματα που λαμβάνει για να ανοίξει ξανά, σωστά, τα διεθνή ταξίδια. Υπάρχει ακόμη δρόμος και θα συνεχίσουμε να ζητάμε να διευκολυνθούν τα ταξίδια, ιδιαίτερα γύρω από τα τεστ για τον Covid, αλλά είμαστε σίγουρα στοn σωστό δρόμο”, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της Virgin Atlantic είπε ότι η σημαντική μείωση της “κόκκινης” κατηγορίας και η αναγνώριση του καθεστώτος εμβολιασμού σε πολλές άλλες χώρες ήταν “ένα ακόμη θετικό βήμα προς την ανάκαμψη του Ηνωμένου Βασιλείου από την πανδημία και μια ώθηση στα διεθνή ταξίδια”.

“Είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε πλήρως εμβολιασμένες αφίξεις από την Ινδία, τη Νότια Αφρική και το Χονγκ Κονγκ στο Ηνωμένο Βασίλειο”, συνέχισε. Για να προσθέσει: “Ωστόσο, για να διασφαλιστεί ότι θα επιτευχθούν τα πλήρη οικονομικά οφέλη και ότι θα επιτευχθούν οι παγκόσμιες φιλοδοξίες της Βρετανίας, πρέπει να καταργηθούν όλα τα τεστ για τους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από προορισμούς χαμηλού κινδύνου, φέρνοντάς μας σε ευθυγράμμιση με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ”.

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε επίσης ότι ανυπομονεί να λάβει την ημερομηνία για το άνοιγμα των συνόρων των ΗΠΑ για εμβολιασμένα άτομα, το συντομότερο δυνατό.

Ο γραμματέας μεταφορών της βρετανικής κυβέρνησης, Grant Shapps, δήλωσε στο Sky News, σήμερα, ότι η κυβέρνηση πρόκειται να ανακοινώσει την ημερομηνία κατά την οποία τα τεστ PCR θα αντικατασταθούν από τεστ αντιγόνου για τους ταξιδιώτες που επιστρέφουν στη χώρα, τις επόμενες ημέρες.

Ο Charlie Cornish, διευθύνων σύμβουλος του Manchester Airports Group (MAG), δήλωσε ότι η μείωση της “κόκκινης” λίστας είναι μια λαμπρή είδηση για τους Βρετανούς, που είναι “απελπισμένοι” να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για διακοπές, για να επισκεφτούν φίλους και συγγενείς ή για επαγγελματικούς λόγους.

“Η αφαίρεση τόσων πολλών χωρών από την κόκκινη λίστα δίνει στους ανθρώπους τις περισσότερες επιλογές που είχαν από πριν από την πανδημία, κάτι που θα βοηθήσει στην τόνωση της ανάκαμψης του βρετανικού, αεροπορικού κλάδου”, είπε ο Cornish.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr