ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ληστές επιτέθηκαν με βελόνες σε προσωπικό σούπερ μάρκετ – Κόλλησαν HIV

O CEO της αλυσίδας σούπερ μάρκετ Iceland Foods, Richard Walker, αποκάλυψε το συμβάν, κατηγορώντας την αστυνομία για αδράνεια, μιλώντας ταυτόχρονα για μια «επιδημία» στις κλοπές καταστημάτων.

Ο κ. Walker δήλωσε στην «Daily Mail» ότι στους υπαλλήλους επιτέθηκαν με βελόνες, γεγονός που οδήγησε αργότερα στις σοκαριστικές διαγνώσεις.

Πρόσθεσε: «Οι συνάδελφοι δέχονται χαστούκια, γροθιές και απειλές με διάφορα όπλα, όπως μαχαίρια, σφυριά, πυροβόλα όπλα, ακόμα και βελόνες».

SOS εκπέμπουν καταστηματάρχες στη Βρετανία

Τα μέλη του προσωπικού τραυματίστηκαν σοβαρά μετά από διάφορες επιθέσεις, κατήγγειλε ο Walker, ενώ πρόσθεσε ότι η αλυσίδα χάνει 20.000.000 λίρες ετησίως από τους κλέφτες καταστημάτων.

H τραγική είδηση έρχεται μετά τις δραματικές εκκλήσεις των καταστηματαρχών σε βουλευτές και αστυνομία να αναλάβουν δράση.

Βρετανία: Παρατηρείται έξαρση βίας στα καταστήματα

Η αστυνομία κατέγραψε 339.206 περιστατικά κλοπών σε καταστήματα τους τελευταίους 12 μήνες έως τον περασμένο Μάρτιο, ωστόσο η Βρετανική Κοινοπραξία Λιανικού Εμπορίου εκτιμά ότι ο συνολικός αριθμός των κλοπών στο λιανεμπόριο προσεγγίζει τα οκτώ εκατομμύρια.

Μόλις 48.218 περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα που καταγράφηκαν από την αστυνομία, δηλαδή το 14%, κατέληξαν σε απαγγελία κατηγοριών, ενώ 183.450 έρευνες -το 54%- έκλεισαν χωρίς να εντοπιστεί ύποπτος.

Δυστυχώς οι κλοπές λιανικής αυξήθηκαν κατά 26% στην Αγγλία και την Ουαλία πέρυσι.

Επίσης, οι κλοπές σε άλλη αλυσίδα καταστημάτων, την Co-op, αυξήθηκαν κατά 41% τους πρώτους οκτώ μήνες του έτους, σε σύγκριση με τους προηγούμενους.

Ο Paul Gerrard, επικεφαλής δημόσιων σχέσεων της αλυσίδας, αποκάλυψε ότι ακούει για 1.000 περιστατικά κλοπής σε 2.500 καταστήματα την ημέρα.

The post Βρετανία: Ληστές επιτέθηκαν με βελόνες σε προσωπικό σούπερ μάρκετ – Κόλλησαν HIV first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts