ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Βρετανία: Οι εργαζόμενοι εξισορροπούν την επαγγελματική και την προσωπική τους ζωή μέσω της ΤΝ (γράφημα)

Οι Βρετανοί εργαζόμενοι στρέφονται όλο και περισσότερο στην τεχνητή νοημοσύνη για τη μείωση των ωρών εργασίας τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Περίπου το 50% των Βρετανών χρησιμοποιούν τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Αυτό έχει αυξήσει την παραγωγικότητα μέσω του outsourcing των επαναλαμβανόμενων και χρονοβόρων καθηκόντων σε chat bots ΤΝ, σύμφωνα με έρευνα 2.002 ερωτηθέντων της Accenture. 

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης υποδεικνύουν πως οι εξελίξεις στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης έχουν βοηθήσει τους εργαζομένους στην βελτίωση της εξισορρόπησης της προσωπικής και της επαγγελματικής τους ζωής. Περίπου το 30% των εργαζομένων ανέφεραν πως θέλουν να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο εκτός της εργασίας τους. Σημειωτέον πως τα αποτελέσματα αυτά λαμβάνουν χώρα κατά τη διάρκεια μίας περιόδου σημαντικής αύξησης των ψυχολογικών προβλημάτων των εργαζομένων, η οποία κοστίζει περίπου $8,4 δισ. ετησίως στις βρετανικές επιχειρήσεις. 

«Θα συνεχίσει να υπάρχει μία αυξημένη όρεξη για τη χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης από τους εργαζόμενους σε γραφεία, με πολλούς να το χρησιμοποιούν για την εξισορρόπηση της επαγγελματικής τους ζωής με την προσωπική», ανέφερε το στέλεχος της Accenture UK, Έμμα Κέντριου, σύμφωνα με το Bloomberg.

Πάνω από το 25% των ερωτηθέντων υποστήριξαν πως η τεχνητή νοημοσύνη τους προσφέρει περισσότερο χρόνο για ποιοτικότερη εργασία. Η χρήση της τεχνολογίας είναι δημοφιλής σε ό,τι έχει να κάνει με καθήκοντα διαχείρισης των εταιρειών ή ανάλυσης δεδομένων, σύμφωνα με την Accenture.

Τα ευρήματα της εταιρείας είναι παρόμοια με αυτά πρόσφατης έρευνας του Massachusetts Institute of Technology (MIT), το οποίο αποκάλυψε πως η ΤΝ αυξάνει την παραγωγικότητα αλλά πως η τεχνητή νοημοσύνη βοηθά μέχρι τώρα μόνο σε καθήκοντα όπως η συγγραφή εγγράφων και τα διοικητικού τύπου καθήκοντα.

Παράλληλα, η έρευνα αναδεικνύει και ένα χάσμα γενεών όσον αφορά τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στο χώρο εργασίας.

Μόλις το 22% των ερωτηθέντων ηλικίας 55 ετών και πάνω χρησιμοποιούν την τεχνολογία τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, σε σχέση με το 63% των εργαζομένων μεταξύ 18 και 24 ετών.

Διαβάστε ακόμη

Χρηματιστήριο Αθηνών: Οι μετοχές – πρωταθλητές του 2023, με αποδόσεις έως και +300%

Société Générale: Η Ελλάδα έχει υπεραποδώσει συγκριτικά με την Ιταλία – Ποια η επίδραση της επενδυτικής βαθμίδας στα ελληνικά ομόλογα

Exxon Mobil: Μέρισμα – έκπληξη για τους μετόχους, υπερδιπλάσιες οι ταμειακές ροές

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts