ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία: Ο Σουνάκ αποκλείει την λιτότητα και αποδεσμεύει επιπλέον 3 δισ. λίρες για το σύστημα Υγείας  

Την αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης προσδιόρισε ως προτεραιότητά του στην αναθεώρηση των δαπανών που θα ανακοινώσει την Τετάρτη

Ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή στη λιτότητα στην αναθεωρημένη έκδοση δαπανών που θα ανακοινώσει την Τετάρτη, παρότι η κρίση του κορωνοϊού έχει οδηγήσει το χρέος της χώρας σε πάνω από 2 τρισ. λίρες (2,7 τρισ. δολάρια).

Όπως μεταδίδει το Reuters o Σουνάκ, ο οποίος εφάρμοσε μαζικές αυξήσεις των κρατικών δαπανών και μειώσεις φόρων κατά 10%, δήλωσε ότι θα ανακοινώσει μια «αρκετά σημαντική» αύξηση της χρηματοδότησης για τις δημόσιες υπηρεσίες.

«Δεν θα δείτε λιτότητα την επόμενη εβδομάδα», δήλωσε ο Σουνάκ στο Sky News σήμερα, Κυριακή, λέγοντας ότι η προτεραιότητά του στην αναθεώρηση των δαπανών μονοετούς διάρκειας είναι η αντιμετώπιση της υγειονομικής και οικονομικής κρίσης που αντιμετωπίζει η Βρετανία.

Στην αναθεώρηση δαπανών προβλέπεται η αποδέσμευση μιας επιπλέον χρηματοδότησης ύψους 3 δισ. λιρών (3,36 δισ. ευρώ) για τη στήριξη του εθνικού συστήματος υγείας της χώρας (NHS) ώστε να ξεπεράσει τις επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19.

Όπως μεταδίδει το AP επικαλούμενο ανακοίνωση του υπουργείου «Αυτή η σημαντική χρηματοδότηση θα βοηθήσει τους πολίτες να λαμβάνουν την ιατρική φροντίδα που χρειάζονται το συντομότερο δυνατόν» ενώ το ένα τρίτο του ποσού θα χρησιμοποιηθεί για να εξαλειφθούν οι καθυστερήσεις στις εξετάσεις και επεμβάσεις που δεν σχετίζονται με την Covid-19.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε αναμονή μιας θεραπείας εδώ κι έναν χρόνο αυξήθηκε από τους 1.500 τον Φεβρουάριο σε 140.000 τον Σεπτέμβριο.

Εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες θα αφιερωθούν, επίσης, στον τομέα της ψυχικής υγείας για τη «χρηματοδότηση των νέων υπηρεσιών για τους νέους, την εξάλειψη των καθυστερήσεων στη φροντίδα ενηλίκων και την επιτάχυνση της πρόσβασης σε κάποια μονάδα ψυχολογικής στήριξης για παθολογίες όπως η κατάθλιψη και το άγχος».

Στο σχέδιο που θα παρουσιάσει ο Σουνάκ εκτός από την στήριξη στο NHS περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση επενδύσεων σε υποδομές ύψους 100 δισ. λιρών σε υποδομές.

Διαβάστε επίσης: 

Βρούτσης: Τι ισχύει για συντάξεις, αναδρομικά, δώρο Χριστουγέννων

Σε λειτουργία το ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Σκλαβενίτης»

Iνδός billionaire έγινε Ελληνας φορολογούμενος

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts