ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Βρετανία: Πως κινούνται οι μέσες τιμές για πακέτα διακοπών το 2024 !

Σε πτωτικά επίπεδα αναμένεται να διαμορφωθούν οι μέσες τιμές των κρατήσεων από τη βρετανική αγορά για διακοπές το 2024, σύμφωνα με παράγοντες του ταξιδιωτικού τομέα στη Βρετανία, αν και μεγάλοι Tour operators όπως η TUI δίνουν σημαντικές αυξήσεις.

Όπως είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της Travel Counsellors, Kirsten Hughes, μιλώντας στο συνέδριο για το μέλλον των ταξιδιών, στο σύνολό τους οι ταξιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν επωφεληθεί από την ετήσια αύξηση των τιμών των διακοπών. Όμως παρότρυνε τις εταιρίες να είναι προετοιμασμένες για μια προσαρμογή των μέσων τιμών των κρατήσεων το επόμενο έτος.

“Νομίζω ότι οι μέσες τιμές των κρατήσεων θα εξομαλυνθούν το επόμενο έτος και θα ομαλοποιηθούν σε ορισμένες περιοχές”, είπε και πρόσθεσε: “Επικεντρωνόμαστε σε πιο premium προϊόντα”.

Σύμφωνα με την ίδια, ορισμένες τιμές αυξήθηκαν μετά την πανδημία, επειδή δεν ήταν όλοι οι προορισμοί ανοιχτοί για ταξίδια, με κάποιους να χρειάζονται έως και 12 μήνες για να υποδεχθούν και πάλι διεθνείς παραθεριστές.

Ωστόσο, είπε ότι είναι απίθανο οι τιμές να επανέλθουν στο επίπεδο που ήταν πριν από τον Covid. “Δεν νομίζω ότι θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2019”, τόνισε.

Αλλαγή προέβλεψε επίσης στις μέσες τιμές το 2024 και ο διευθυντής της Travel Trade Consultancy, Martin Alcock.

“Νομίζω ότι ένα μεγάλο μέρος της ανάκαμψης έχει καθοδηγηθεί από τις τιμές”, είπε, προσθέτοντας: “Οι τιμές κατά μέσο όρο μπορεί να μειωθούν, αλλά το βασικό στοιχείο που πρέπει να εξετάσουμε είναι το περιθώριο κέρδους. Εάν οι τιμές μπορούν να μειωθούν αλλά τα περιθώρια κέρδους διατηρηθούν, αυτό θα ήταν κάτι πολύ καλό”.

Οι εκτιμήσεις του κλάδου για αυξήσεις στις μέσες τιμές των κρατήσεων για διακοπές εφέτος, σε σύγκριση με πέρυσι ποικίλλουν, με ορισμένους να κάνουν λόγο για άνοδο περίπου 12%, κυρίως λόγω της αύξησης των αεροπορικών ναύλων, αλλά και του κόστους των ξενοδοχείων, ιδίως για τα καταλύματα που δεν μπορούν να επαναλειτουργήσουν πλήρως λόγω προβλημάτων στις προσλήψεις.

Στην τελευταία εμπορική της ενημέρωση, η TUI ανέφερε ότι οι μέσες τιμές πώλησης για το καλοκαίρι του 2023 ήταν 27% υψηλότερες, σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2019 και 8% υψηλότερες, έναντι του 2022. Όσον αφορά τις μέσες τιμές πώλησης της εταιρίας για τις κρατήσεις τον χειμώνα 2023-2024, από το Ηνωμένο Βασίλειο, είναι 3% υψηλότερες, σε σχέση με πέρυσι.

The post Βρετανία: Πως κινούνται οι μέσες τιμές για πακέτα διακοπών το 2024 ! appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts