ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Σκότωσε την καρκινοπαθή γυναίκα του επειδή του το ζήτησε – Το δικαστήριο τον έκρινε αθώο

Στις 23 Μαρτίου του 2021, ο 73χρονος Γκράχαμ Μάνσφιλντ σκότωσε την καρκινοπαθή γυναίκα του, ύστερα από απόφαση και των δύο, μέσα στο σπίτι τους σε ένα προάστιο του Μάντσεστερ.

Η 71χρονη σύζυγός του, Νταϊάν Μάνσφιλντ είχε διαγνωστεί με καρκίνο του πνεύμονα τέταρτου σταδίου, τον Οκτώβριο του 2020. Οι ιατροδικαστές που κατέθεσαν αργότερα στη δίκη, διαβεβαίωσαν πως πιθανότατα η Νταϊάν θα είχε ζήσει μόνο μία ώς τέσσερις εβδομάδες περισσότερο από την ημερομηνία που ο σύζυγός της της αφαίρεσε τη ζωή.

«Νομίζω ότι σκότωσα τη γυναίκα μου»

Στις 24 Μαρτίου 2021, ο Γκράχαμ τηλεφώνησε στη γραμμή έκτακτης ανάγκης 999 της Αγγλίας και είπε ότι «νομίζω ότι σκότωσα τη γυναίκα μου και προσπαθώ να αυτοκτονήσω αλλά όλα πήγαν στραβά» Όταν το ασθενοφόρο έφτασε στο σπίτι των Μάνσφιλντ, διαπίστωσε ότι ο λαιμός της Νταϊάν είχε κοπεί ενώ βρήκαν τον Γκράχαμ σε μια «λίμνη αίματος».

Η αστυνομία βρήκε στο σπίτι και δύο σημειώματα γραμμένα από τον ίδιο τον Γκράχαμ, στα οποία εξηγούσε πως ο θάνατος της Νταϊάν ήταν κοινή απόφαση του ζευγαριού. Βέβαια, κανένα από τα δύο σημειώματα δεν ήταν υπογεγραμμένο από την 71χρονη γυναίκα.

Το σημείωμα

Ένα εκ των δύο σημειωμάτων απευθυνόταν στην οικογένεια του ζευγαριού και ανέφερε μεταξύ άλλων πως λυπούνται για όλο αυτό και πως δεν υπήρχε άλλη επιλογή. «Ελπίζουμε να καταλάβετε όλοι. Μην στενοχωρηθείτε πολύ. Είχαμε μια υπέροχη και χαρούμενη ζωή μαζί».

Όπως μεταδίδει το BBC, το βρετανικό δικαστήριο απάλλαξε τον Γκράχαμ Μάνσφιλντ από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με δόλο, ενώ τον καταδίκασε για ανθρωποκτονία από αμέλεια επιβάλλοντάς του ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts