ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Συνελήφθη άνδρας που σκαρφάλωνε σε φράχτη του Μπάκιγχαμ

Στη 1.25 π.μ. (τοπική ώρα) σήμερα (16/9), αξιωματικοί στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ έλαβαν αναφοράς για ένα άτομο που σκαρφάλωσε στον τοίχο και μπήκε στο Royal Mews.

Μετά από έρευνα, ένας 25χρονος άνδρας συνελήφθη από αστυνομικούς έξω από τους στάβλους του Royal Mews, ανέφερε η αστυνομία.

Η αστυνομία είπε, ωστόσο, ότι ο άνδρας δεν μπήκε στα ίδια τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ή στους Κήπους του Παλατιού.

Ο άνδρας συνελήφθη βάσει του νόμου για την παραβίαση προστατευόμενου χώρου.

Οι αστυνομικοί τον μετέφεραν σε αστυνομικό τμήμα του Λονδίνου όπου παραμένει ακόμη υπό κράτηση.

Ένας άνδρας που φέρεται να υπήρξε μάρτυρας στο περιστατικό έγραψε σχετικά στο X, παλαιότερα γνωστό ως Twitter, λίγο πριν τις 2.30 σήμερα το πρωί.

Είπε ότι υπήρχε ισχυρή αστυνομική παρουσία στο παλάτι, προσθέτοντας ότι ήταν «περικυκλωμένο από αστυνομικούς» και ότι «ένα ελικόπτερο έκανε κύκλους από πάνω».

Ρωτώντας αν οι άλλοι γνώριζαν τι συνέβαινε, έγραψε: «Ξέρει κανείς τι συμβαίνει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ αυτή τη στιγμή; Ολόκληρη η περίμετρος του παλατιού περιβάλλεται  από αστυνομικούς, με ελικόπτερο να κάνει κύκλους από πάνω».

Αργότερα είπε ότι περισσότεροι αστυνομικοί άρχισαν να εμφανίζονται με μπλε βαν και ότι η αστυνομία ήταν τοποθετημένη «κάθε λίγα μέτρα» κατά μήκος των τειχών των κήπων του παλατιού.

Στις 6.50 π.μ. έγραψε: «Περισσότεροι αξιωματικοί άρχισαν να εμφανίζονται με μπλε φορτηγά με την Ομάδα Εδαφικής Υποστήριξης στα πλάγια και άρχισαν να αναπτύσσουν αξιωματικούς κάθε λίγα μέτρα κατά μήκος των τοίχων των κήπων κ.λπ. Όταν επέστρεψα 3 ώρες αργότερα, ήταν κανονικά».

The post Βρετανία: Συνελήφθη άνδρας που σκαρφάλωνε σε φράχτη του Μπάκιγχαμ first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts