ΓΕΝΙΚΕΣ

Βρετανία: Χειροπέδες σε τρεις Βούλγαρους που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι απήγγειλε κατηγορίες ενάντια σε δύο άνδρες και μια γυναίκα για παραβάσεις σχετικά με έγγραφα ταυτότητας, ενώ το BBC ανέφερε ότι οι τρεις κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Τα άτομα είναι Βούλγαροι υπήκοοι, οι οποίοι φέρεται να εργάζονταν για ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας, ανέφερε το BBC, λέγοντας ότι αυτοί συνελήφθησαν τον περασμένο Φεβρουάριο στο πλαίσιο μιας μεγάλης έρευνας για την εθνική ασφάλεια.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου επιβεβαίωσε ότι πέντε άτομα συνελήφθησαν από αξιωματικούς της αντιτρομοκρατικής τον Φεβρουάριο βάσει του νόμου περί κρατικών μυστικών πληροφοριών και σε τρεις απαγγέλθηκαν κατηγορίες για κατοχή πλαστών εγγράφων ταυτότητας για αθέμιτους σκοπούς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας πρόκειται για τους: Ορλίν Ρούσεφ, 45 ετών, τον Μπισέρ Ντζαμπάζοφ, 42 και την Κατρίν Ιβανόβα, 31. Εμφανίστηκαν στο δικαστήριο Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου τον Ιούλιο και τέθηκαν υπό κράτηση μέχρι νεοτέρας.

Η αστυνομία αρνήθηκε να σχολιάσει αν είναι ύποπτοι για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

The post Βρετανία: Χειροπέδες σε τρεις Βούλγαρους που κατηγορούνται για κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts