ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Βρετανία-Όμικρον: Διάθεση $141,7 εκατ. ως βοήθεια στις ευάλωτες χώρες κατά της COVID-19

«Το Ηνωμένο Βασίλειο βοηθάει άλλες χώρες που βρίσκονται σε ανάγκη. Κανένας δεν είναι ασφαλής, μέχρι όλοι να είναι ασφαλείς» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας

Για τη διάθεση 105 εκατομμυρίων λιρών (141,7 εκατομμυρίων δολαρίων) για να βοηθήσει τις ευάλωτες χώρες, και ειδικότερα την Αφρική, δεσμεύτηκε χθες η Βρετανία για να αντιμετωπίσουν την παραλλαγή Όμικρον της COVID-19 που μεταδίδεται ταχύτατα.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι τα χρήματα θα δοθούν σε μέτρα που θα βοηθήσουν στην ελάττωση της μετάδοσης των κρουσμάτων, στην αύξηση του αριθμού των διαγνωστικών τεστ αλλά και στην ενίσχυση των προμηθειών σε οξυγόνο.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο προχωρά στη διάθεση σημαντικής βοήθειας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης νέων παραλλαγών του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο» ανέφερε η Λιζ Τρας, υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, σε ανακοίνωσή της. «Αυτό είναι σημαντικό για τη διασφάλιση της ελευθερίας μας για τον τερματισμό της πανδημίας μία και για πάντα», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η Βρετανία, μαζί με άλλες πλούσιες χώρες έχουν κατηγορηθεί ότι δεν κάνουν αρκετά για τη διανομή αποθεμάτων εμβολίων σε φτωχότερες χώρες, κάτι που σύμφωνα με κάποιους επιστήμονες είναι βασικό για τον τερματισμό της μετάδοσης νέων παραλλαγών.

Η τελευταία δέσμευση του βρετανικού υπουργείου των Εξωτερικών ακολουθεί την επιβεβαίωση ότι η Βρετανία διέθεσε 30 εκατομμύρια εμβόλια στον υπόλοιπο κόσμο, όπως είχε υποσχεθεί μέχρι το τέλος του 2021, στο πλαίσιο της διάθεσης των 100 εκατομμυρίων δόσεων, που είχε δεσμευτεί να διαθέσει δωρεάν.

Μέχρι τώρα, 24,6 εκατομμύρια δόσεις παραδόθηκαν στο παγκόσμιο δίκτυο διανομής εμβολίων COVAX, για τη διάθεση σε χώρες, ενώ 5,5 εκατομμύρια δόσεις παραδόθηκαν απευθείας σε χώρες που αντιμετωπίζουν άμεση ανάγκη. Μεταξύ αυτών, η Κένυα, η Τζαμάικα, αλλά και η Ινδονησία.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο βοηθάει άλλες χώρες που βρίσκονται σε ανάγκη. Κανένας δεν είναι ασφαλής, μέχρι όλοι να είναι ασφαλείς», δήλωσε η Τρας.

Διαβάστε ακόμη

Bίκυ Σάφρα: Η Ελληνίδα χρυσή κληρονόμος και το δικαστικό θρίλερ για μια περιουσία 16 δισ. δολαρίων

Ρεύμα: Στο τραπέζι νέα μέτρα για την ανακούφιση καταναλωτών – Μεγαλώνει ο αριθμός των διακανονισμών, φόβοι για ανείσπρακτες οφειλές

Η μάχη των εργολάβων ξεκίνησε, η Πειραιώς θέλει την HSBC, τα 2 νέα πρόσωπα του ΤΧΣ, στη Eurobank μελετούν, το οικόπεδο Παρασκευαΐδη στη Συγγρού και μια κυρία φεύγει

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts