ΓΕΝΙΚΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικό Μουσείο: Αρμόδιος για τις ελληνικές αρχαιότητες ο δράστης της κλοπής – Το γνώριζαν από το 2020

Σημειώνεται ότι ο εμπειρογνώμονας είχε εντοπίσει τα χαμένα πολύτιμα αντικείμενα σε δημοπρασία, και το ανέφερε, αλλά παρά την πληροφορία, το 2020, δεν λήφθηκε καμία ενέργεια μέχρι φέτος, οπότε το ανώτερο στέλεχος του Μουσείου απολύθηκε. Δεν έχει συλληφθεί από την αστυνομία, αλλά απολύθηκε αφού διαπιστώθηκε ότι αντικείμενα «λείπουν, κλάπηκαν ή είχαν υποστεί φθορές».

Το Βρετανικό Μουσείο είχε ανακοινώσει ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας του, δηλώνοντας ότι ένα μέλος του προσωπικού απολύθηκε, ενώ σχεδιάζονται νομικές ενέργειες εναντίον του. Τα αντικείμενα που λείπουν από τη συλλογή περιλαμβάνουν χρυσά κοσμήματα, κομμάτια γυαλιού και ημιπολύτιμους λίθους που χρονολογούνται από το 1500 π.Χ. μέχρι και τον 19ο αιώνα μ.Χ., και καταλάμβαναν μια «σημαντική χρονική περίοδο».

Από το Βρετανικό Μουσείο ανακοινώθηκε ότι: «Οι διαχειριστές έχουν λάβει αποφασιστικά μέτρα για να αντιμετωπίσουν την κατάσταση, συνεργαζόμενοι με την ομάδα στο Μουσείο. Καλέσαμε την αστυνομία, επιβάλαμε έκτακτα μέτρα για να αυξήσουμε την ασφάλεια, ξεκινήσαμε μια ανεξάρτητη έρευνα για το τι συνέβη και τα διδάγματα που πρέπει να μάθουμε και χρησιμοποιήσαμε όλα τα τις πειθαρχικές εξουσίες που έχουμε στη διάθεσή μας για να αντιμετωπίσουμε το άτομο που πιστεύουμε ότι είναι υπεύθυνο.

Τώρα έχουμε τρεις προτεραιότητες: πρώτον, να ανακτήσουμε τα κλεμμένα αντικείμενα. Δεύτερον, για να μάθουμε τι, αν κάτι, θα μπορούσε να είχε γίνει για να σταματήσει αυτό που συνέβη. Και τρίτον, να κάνουμε ό,τι χρειάζεται, με επένδυση σε αρχεία ασφάλειας και συλλογής, για να βεβαιωθούμε ότι αυτό δεν θα συμβεί ξανά. Αυτό το περιστατικό απλώς ενισχύει τη συζήτηση για τον επανασχεδιασμό του Μουσείου την οποίο ξεκινήσαμε. Είναι μια θλιβερή μέρα για όλους όσους αγαπούν το Βρετανικό Μουσείο μας, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να διορθώσουμε τα λάθη και να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία για να οικοδομήσουμε ένα ισχυρότερο Μουσείο».

The post Βρετανικό Μουσείο: Αρμόδιος για τις ελληνικές αρχαιότητες ο δράστης της κλοπής – Το γνώριζαν από το 2020 first appeared on Times News.

ΠΗΓΗ TIMESNEWS

Related Posts