ΚΟΣΜΟΣ

Β. Μακεδονία: Στέλνει άρματα μάχης T-72 σοβιετικού σχεδιασμού στην Ουκρανία

Η Βόρεια Μακεδονία, το νεότερο κράτος-μέλος του NATO, αποφάσισε να στείλει αρκετά κύρια άρματα μάχης σοβιετικού σχεδιασμού (φωτογραφία, επάνω, και βίντεο, κάτω, από το Facebook) στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, καθώς τα Σκόπια ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε εκσυγχρονισμό του υλικού των ενόπλων δυνάμεών τους.

Το Κίεβο τα χρειάζεται

Η βαλκανική χώρα σκοπεύει να αποκτήσει νέα άρματα μάχης για να εξασφαλίσει τη διαλειτουργικότητα με τα υπόλοιπα κράτη-μέλη του Οργανισμού του Συμφώνου του Βόρειου Ατλαντικού, εξήγησε το υπουργείο Αμυνας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Δείτε ακόμα – S&P: Μείωσε κατά 3 μονάδες το αξιόχρεο της Ουκρανίας – «Σχεδόν σίγουρη» η στάση πληρωμών

Αυτό επιτρέπει να σταλούν αρκετά κύρια άρματα μάχης – ο αριθμός τους δεν διευκρινίστηκε – στην Ουκρανία. Κανονικά τα Σκόπια θα τα έθεταν εκτός υπηρεσίας, αλλά το Κίεβο τα χρειάζεται, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Μεταφέρονταν με φορτηγά

Η Βόρεια Μακεδονία διαθέτει περίπου τριάντα άρματα μάχης T-72, σοβιετικού σχεδιασμού.

Βίντεο που μεταφορτώθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης από το πρακτορείο ειδήσεων Makfax εικονίζει ορισμένα από τα άρματα αυτά καθώς μεταφέρονταν με φορτηγά κοντά στα σύνορα με τη Βουλγαρία.

Και Himars από τις ΗΠΑ

Oι ΗΠΑ είχαν, επίσης, ανακοινώσει πριν λίγες ημέρες ότι θα στείλουν τέσσερα επιπλέον συστήματα πυραύλων πυροβολικού υψηλής κινητικότητας (HIMARS) στην Ουκρανία, σύμφωνα με τον αμερικανός υπουργός Αμυνας Λόιντ Οστιν, στο πλαίσιο του τελευταίου στρατιωτικού πακέτου για την ενίσχυση του Κιέβου, που αντιμετωπίζει σφοδρό σφυροκόπημα από τις ρωσικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts