ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γάλλος ΥΠΕΞ για Τουρκία: Δεν αρκούν οι δηλώσεις, χρειάζονται πράξεις

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ δεν φάνηκε να πείστηκε από την αναδίπλωση Ερντογάν ενόψει της Συνόδου και τις δηλώσεις του ότι «Ανήκουμε στην Ευρώπη, θα χτίσουμε το μέλλον μας μαζί»

Το Παρίσι αναμένει «πράξεις» εκ μέρους της Τουρκίας ενόψει του ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, που θα ασχοληθεί με το θέμα επιβολής νέων κυρώσεων σε βάρος της Άγκυρας, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Ιβ Λεντριάν.

«Δεν αρκεί το ότι εδώ και δύο, τρεις ημέρες, διαπιστώνουμε κατευναστικές δηλώσεις εκ μέρους του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χρειάζονται πράξεις», είπε ο Γάλλος ΥΠΕΞ στην εκπομπή “Le Grand Jury RTL/Le Figaro/LCI”. Σημειώνεται ότι χθες Σάββατο ο Τούρκος πρόεδρος σε παρέμβασή του στο συνέδριο του κόμματός του AKP, εμφανίστηκε ως υπέρμαχος της διπλωματίας καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση σε διάλογο. Όπως είπε «Δεν βλέπουμε τους εαυτούς μας οπουδήποτε αλλού παρά στην Ευρώπη. Σκοπεύουμε να χτίσουμε το μέλλον μας μαζί με την Ευρώπη» και σε άλλο σημείο της παρέμβασής του πρόσθεσε «Πιστεύουμε ότι δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με οποιαδήποτε χώρα ή θεσμό που να μην μπορεί να διευθετηθεί μέσω της πολιτικής, της διπλωματίας και του διαλόγου».

Ο Γάλλος ΥΠΕΞ τόνισε ότι μεταξύ των ενεργειών που αναμένονται, «υπάρχουν εκείνες που είναι απλό να γίνουν στην Ανατολική Μεσόγειο, στη Λιβύη, υπάρχουν επίσης εκείνες που είναι απλό να γίνουν στο Ναγκόρνο Καραμπάχ».

«Έχουμε πολλές διαφωνίες» με την Άγκυρα, επισήμανε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας, επικαλούμενος την «επεκτατική βούληση» της Άγκυρας, μια «πολιτική τετελεσμένων γεγονότων» στη Λιβύη, το Ιράκ και την Ανατολική Μεσόγειο, «όπου επιτίθενται στην πραγματικότητα εναντίον δύο κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ελλάδας και της Κύπρου» ή ακόμη «στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου στέλνουν μισθοφόρους από τη Συρία».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε τον Οκτώβριο ότι θα επαληθεύσει τη στάση της Τουρκίας σε αυτά τα διαφορετικά ζητήματα κατά το ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Δεκεμβρίου, σε λίγες ημέρες. Εκείνη τη στιγμή θα εξακριβώσουμε τις δεσμεύσεις», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

To brand «Ελλάδα» φέρνει εν μέσω κορωνοϊού νέα projects στον τουρισμό

Ο Πούτιν δεν αισθάνεται έτοιμος να αναγνωρίσει τον Μπάιντεν ως Πρόεδρο των ΗΠΑ

Γιατί σε καιρό πανδημίας οι εταιρείες επιλέγουν άντρες ως CEO;

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts