ΚΟΣΜΟΣ

Γέννησε δίδυμα ενώ ήταν σε κώμα λόγω κοροναϊού

Η πανδημία της COVID-19 φέρνει καθημερινά αρνητικές ειδήσεις στην κορυφή της επικαιρότητας, όμως μια γυναίκα στη Βρετανία – θύμα και η ίδια του κοροναϊού, ήρθε να ανατρέψει λίγο την ζοφερή πραγματικότητα, προσφέροντάς μας τονωτικές ενέσεις χαμόγελων.

Όλα αυτά μέσα από την απίστευτη ιστορία της Πεπέτουαλ Γιουκ, η οποία γέννησε δίδυμα ενώ ήταν σε κώμα, λόγω κοροναϊού.

Η Περπέτουαλ Ούκι, ιατρική σύμβουλος, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τον Απρίλιο, όταν νόσησε από κορωνοϊό. Η κατάστασή της επιδεινώθηκε και οι γιατροί αποφάσισαν να τη βάλουν σε τεχνητό κώμα, ενώ έκριναν απαραίτητο να γίνει καισαρική, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Η ημερομηνία τοκετού που είχε δοθεί στην Ούκι ήταν στα μέσα Ιουλίου, αλλά τα δίδυμα ήρθαν στη ζωή μόλις στην 26η εβδομάδα της κύησης.

Όταν ανέκτησε η γυναίκα τις αισθήσεις της, νόμισε ότι είχε χάσει τα μωρά της.

«Ήμουν έγκυος στην 24η με 25η εβδομάδα όταν με έβαλαν σε κώμα κι όταν ξύπνησα είχα χάσει κάθε αίσθηση αυτών που συνέβαιναν γύρω μου. Νόμισα ότι είχα χάσει τα μωρά μου, αφού δεν έβλεπα την κοιλιά μου φουσκωμένη», δήλωσε στο Sky News.

Τα δίδυμα, η Σοσίκα Πάλμερ κι η Οσινάτσι Πασκάλ, όπως βάφτισαν οι γονείς τα παιδιά τους, ζύγιζαν μόλις 765 και 850 γραμμάρια αντίστοιχα όταν γεννήθηκαν. Μεταφέρθηκαν στη μονάδα εντατικής θεραπείας για νεογνά, όπου έμειναν για εβδομάδες.

«Βούρκωσα την πρώτη φορά που κράτησα τα δίδυμά μου στην αγκαλιά μου. Ήμουν ευτυχισμένη που ήταν ζωντανά, αλλά ανησυχούσα για την υγεία τους επειδή γεννήθηκαν πρόωρα. Δοξάζω τον Θεό κι ευγνωμονώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που τα φρόντισε βοηθώντας τα να κρατηθούν στη ζωή», δήλωσε η μητέρα, που έχει άλλα δύο μεγαλύτερα παιδιά, ενώ η ίδια υπογράμμισε επίσης.

«Μερικές φορές όταν τα κοιτάζω μου έρχονται δάκρυα στα μάτια. Είναι απίστευτο τι μπορεί να προσφέρει η ιατρική επιστήμη».

Ιδιαίτερα δύσκολη ήταν εκείνη η περίοδος και για τον σύζυγό της:

«Είχα ανάμεικτα συναισθήματα όταν γεννήθηκαν τα δίδυμα. Η σύζυγός μου ήταν σε κώμα, άρρωστη, δεν μπορούσα να της μιλήσω. Ήμουν χαρούμενος που γεννήθηκαν τα μωρά, αλλά αναρωτιόμουν αν η σύζυγός μου θα επιστρέψει στο σπίτι», παραδέχθηκε ο Μάθιου Ούκι μιλώντας στο SkyNews.

Γράψτε το σχόλιό σας

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts