ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Γιατί υποψήφια βουλευτής κατηγορείται για παραπλάνηση ψηφοφόρων (pics)

Πολιτικός στη Γαλλία, η οποία φαίνεται πως το τερμάτισε με το photoshop σε προεκλογική της αφίσα, κατηγορείται για «παραπλάνηση» των ψηφοφόρων της.

Συγκεκριμένα, μια αφίσα που καλεί τους ψηφοφόρους να υποστηρίξουν την υποψήφια Juliette de Causans του κόμματος «Europe Écologie Égalité», απεικονίζει μια γοητευτική γυναίκα που φαίνεται να είναι γύρω στα 20, με λαμπερό μαύρισμα και ίσια λευκά δόντια.

Ωστόσο, οι ψηφοφόροι παραπονέθηκαν πως παραπλανήθηκαν αφότου αποκαλύφθηκε πως η φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε στην αφίσα είχε υποστεί μεγάλη επεξεργασία για να βελτιωθεί η εμφάνιση της υποψηφίας.
Μια φωτογραφία πριν γίνει το photoshop δείχνει την υποψήφια, με λιγότερο λαμπερό μαύρισμα και όχι τόσο ίσια δόντια.

Στην πραγματικότητα, οι δύο γυναίκες φαίνονται εντελώς διαφορετικές όταν συγκριθούν δίπλα – δίπλα.

Η κ. de Causans παραδέχτηκε ότι βελτίωσε τις φωτογραφίες και ισχυρίστηκε πως οι επεξεργασμένες εικόνες θα βοηθούσαν στην ενίσχυση του σκοπού της, σύμφωνα με την Telegraph.

Τι απαντά η Γαλλίδα υποψήφια βουλευτής

Η υποψήφια βουλευτής που κατεβαίνει με το μικρό κεντρώο κόμμα Europe Écologie Égalité, το οποίο σχηματίστηκε από αποσχισθέντες υποστηρικτές του προέδρου Μακρόν, υποστήριξε επίσης ότι είναι δικαίωμά της να έχει μια «όμορφη φωτογραφία».

Η de Causans μπήκε για πρώτη φορά στην πολιτική το 2021, αφού είχε προηγουμένως εργαστεί ως δασκάλα, προτού θέση υποψηφιότητα για υποψήφια στις Αρδέννες.

Στις εκλογές του 2022, η de Causans κέρδισε μόλις το 4,28% των ψήφων στην ορεινή περιοχή.

Της γύρισαν την πλάτη οι ψηφοφόροι

Μπορεί η ίδια να θεωρεί δικαίωμά της το photoshop, ωστόσο οι δυνητικοί της ψηφοφόροι έσπευσαν να την καταδικάσουν στα social media, με έναν χρήστη του Instagram να την χαρακτηρίζει «αξιολύπητη».

«Παραπλανάτε τους ψηφοφόρους με τη φωτογραφία της προεκλογικής σας εκστρατείας. Είναι αξιολύπητο, δεν σας ψηφίζω πια. Επιστρέψτε στις Αρδέννες, αξίζουμε κάτι καλύτερο», ανέφερε ο χρήστης του Instagram.

Βεβαίως η περίπτωση της δεν είναι μοναδική αφού αρκετοί υποψήφιοι για το Europe Écologie Égalité αποκαλύφθηκε επίσης ότι χρησιμοποίησαν έντονα επεξεργασμένες φωτογραφίες στο υλικό της προεκλογικής εκστρατείας.

Διαβάστε ακόμη

Ποιοι ωφελούνται από το «πακέτο» των €2,5 δισ. της ΔΕΘ – Πότε και πόσα θα πάρουν

Θα δεσμεύονται τα περιουσιακά στοιχεία των εμπρηστών «οικοπεδοφάγων» και καταπατητών

Λεωφορεία: Στάση εργασίας την Πέμπτη 21/9 – Ποιες ώρες ακινητοποιούνται

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY