ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Διαψεύδει ότι η EDF σταματά τις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας στην Ιταλία

Διέψευσε η Γαλλία τα ιταλικά δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διακοπή στις εξαγωγές ηλεκτρικής ενέργειας από την EDF στην Ιταλία, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή της για αλληλεγγύη προς τη χώρα, καθώς η ενεργειακή κρίση πλήττει την Ευρώπη.

Σύμφωνα με το Reuters, «οι γαλλικές Αρχές αρνούνται αυτές τις πληροφορίες και επιβεβαιώνουν τη δέσμευσή τους για αμοιβαία αλληλεγγύη όσον αφορά την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο με όλους τους Ευρωπαίους γείτονές μας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το αρμόδιο υπουργείο της Γαλλίας.

Σε διάψευση προχώρησε και εκπρόσωπος της EDF, λέγοντας ότι ο όμιλος δεν έχει προειδοποιήσει την Ιταλία για πιθανή αναστολή των εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ερώτηση για το δημοσίευμα της La Repubblica που αναφερόταν στο ενδεχόμενο διακοπής, εκπρόσωπος του ιταλικού υπουργείου Οικολογικής Μετάβασης επιβεβαίωσε ότι έχει σταλεί επιστολή προς το υπουργείο, προσθέτοντας ότι «το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και μήνες λόγω των προβλημάτων της Γαλλίας με τους πυρηνικούς σταθμούς της».

Μαζική στροφή των traders σε «ασφαλείς τίτλους» για να «αντέξουν» στην καταιγίδα στα επιτόκια

Βραζιλία: Προς χαμηλό όλων των εποχών τα αποθέματα καφέ – Φόβοι για νέα αύξηση στις τιμές

Τα 4 κλειδιά που καθορίζουν την αύξηση των συντάξεων

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts