ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Διευρύνεται από αύριο η δωρεάν αντισύλληψη και για τις γυναίκες 18 – 25 ετών

Η αντισύλληψη για τα ανήλικα κορίτσια είναι ήδη δωρεάν στη Γαλλία

Δωρεάν θα είναι από αύριο, 1/1/2022, η αντισύλληψη για τις νέες γυναίκες ηλικίας 18 – 25 ετών στη Γαλλία, με στόχο να αντιμετωπιστεί η πτώση που έχει παρατηρηθεί από τις Αρχές.

Το μέτρο αφορά σχεδόν 3 εκατ. νέες γυναίκες στη χώρα.

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, τον Σεπτέμβριο, υπογραμμίζοντας ότι η αντισύλληψη καταγράφει πτώση μεταξύ των νέων γυναικών και επισήμανε πως το πρώτο κίνητρο είναι η «απάρνηση για οικονομικούς λόγους».

Επίσης, η εκπρόσωπος Τύπου της φεμινιστικής οργάνωσης “En avant toutes”, Λουίζ Ντελαβιέρ, διαπίστωσε ότι: «Μεταξύ 18 και 25 ετών, οι γυναίκες είναι πολύ ευάλωτες, καθώς χάνουν πολλά δικαιώματα σε σχέση με όταν ήταν ανήλικες και είναι πολύ ανασφαλείς οικονομικά», εξήγησε η ίδια στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η αντισύλληψη για τα ανήλικα κορίτσια είναι ήδη δωρεάν στη Γαλλία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, οι γυναίκες 18 – 25 ετών θα δικαιούνται δωρεάν: Μία επίσκεψη τον χρόνο με γιατρό ή μαία, τις σχετικές αιματολογικές εξετάσεις, όπως και τις αντισυλληπτικές μεθόδους.

Όμως, για τη Λεσλί Φονκέρν, κοινωνιολόγο που εξειδικεύεται σε θέματα φύλου, «αυτό το μέτρο δεν επιλύει σε καμία περίπτωση την ανισορροπία του βάρους της αντισύλληψης μεταξύ γυναικών και ανδρών».

Το επιχείρημα αυτό συμμερίζεται και η Σάρα Ντουροσέρ, συμπρόεδρος του κινήματος Planning familial, η οποία συνηγορεί υπέρ μια «σεξουαλικής εκπαίδευσης για όλα τα γένη».

«Η σεξουαλική εκπαίδευση αποτελεί το κλειδί για να επιτρέψουμε στους νέους να έχουν γνώση των δικαιωμάτων τους και να γνωρίζουν ή να έχουν πρόσβαση στα δικαιώματά τους, είτε πρόκειται για ζητήματα αντισύλληψης, άμβλωσης, βίας ή συναίνεσης».

Η κατάταξη του κοινοβουλευτικού ευρωπαϊκού Φόρουμ για τα δικαιώματα στο σεξ και την αναπαραγωγή (EPF), που αξιολογεί «την πρόσβαση σε μια σύγχρονη, αποτελεσματική και προσιτή αντισύλληψη» στην Ευρώπη, τοποθετεί τη Γαλλία στη δεύτερη θέση του Άτλαντά της για την Αντισύλληψη το 2020 (πίσω από το Βέλγιο).

Η Πολωνία παραμένει ο χειρότερος «μαθητής» στην Ευρώπη. «Αν και σχεδόν το 60% των γυναικών στην Ευρώπη σε αναπαραγωγική ηλικία χρησιμοποιεί μία μορφή αντισύλληψης, το 35% των κυήσεων στην Ευρώπη θεωρούνται μη σχεδιαζόμενες», επισημαίνει το Φόρουμ.

Διαβάστε ακόμη

Οι «Greeks» έβγαλαν από τα ταμεία τους 7,5 δισ. δολάρια το 2021 για αγορές πλοίων

Μετρό: Το άβατο των Εξαρχείων, οι αντιδράσεις στο πάρκο Ριζάρη και ο αγώνας για να παραδοθεί στην AVAX η Βεΐκου

Καινοτομία: Ποια χώρα κατασκεύασε ποταμόπλοιο που κινείται με υδρογόνο και ηλιακή ενέργεια

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts