ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γαλλία: Λούβρο και Βερσαλλίες θα σβήνουν τα φώτα νωρίτερα για εξοικονόμηση ενέργειας

Νωρίτερα θα σβήνουν πλέον τα φώτα τους το Λούβρο και το Παλάτι των Βερσαλλιών στη Γαλλία, σε μια ένα συμβολική κίνηση για την εξοικονόμηση ενέργειας, μετά την ενεργειακή κρίση που προκλήθηκε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο, η υπουργός Πολιτισμού, Ριμά Αμπντούλ Μαλάκ, δήλωσε σήμερα ότι και η Πυραμίδα του Λούβρου θα ακολουθήσει αυτό το παράδειγμα, σβήνοντας τα φώτα της στις 23:00, αντί για τη 01:00 τη νύχτα.

Η πρόσοψη στο Παλάτι των Βερσαλλιών, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του Παρισιού, θα σβήνει τα φώτα της μία ώρα νωρίτερα, δηλαδή στις 22:00.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η υπουργός έκανε έκκληση προς τα γαλλικά πολιτιστικά ιδρύματα να υιοθετήσουν μέτρα που εξοικονομούν ενέργεια, όπως εκείνα που έλαβε το Μουσείο Ορσέ στο Παρίσι, το οποίο «μείωσε την κατανάλωσή του στην ενέργεια κατά 1/3, απλώς αλλάζοντας λάμπες και τοποθετώντας λαμπτήρες LED».

Η ίδια είπε ακόμη ότι γίνονται συζητήσεις με κινηματογραφικές αίθουσες για την αντικατάσταση των προβολέων τους με προβολείς λέιζερ.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η πόλη του Παρισιού ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει να σβήνει τα διακοσμητικά φώτα σε μνημεία της γαλλικής πρωτεύουσας ώρες νωρίτερα από το συνηθισμένο, βυθίζοντας τον Πύργο του Άιφελ και άλλα τοπόσημα στο σκοτάδι, με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας και για να αντιμετωπίσει τα αυξανόμενα κόστη ηλεκτροδότησης.

Τους τελευταίους μήνες οι τιμές της ενέργειες έχουν φτάσει στα ύψη, εν μέρει εξαιτίας των αναταράξεων στις αγορές ενέργειας που προκλήθηκαν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και τις δυτικές κυρώσεις που ακολούθησαν εις βάρος της Ρωσίας, που αποτελεί κορυφαίο παραγωγό ενέργειας.

Διαβάστε ακόμη

Τα 4 κλειδιά που καθορίζουν την αύξηση των συντάξεων

ΕΛΙΜΕ: Διπλάσιος ο αριθμός επιβατών κρουαζιέρας στην Ελλάδα το 2022 από το 2021

Νάγκελ (Bundesbank): Χρειάζονται περισσότερες αυξήσεις στα επιτόκια για να μειωθεί ο πληθωρισμός

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts