ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Γαλλία: “Μπλάκ άουτ” στις αερομεταφορές | Στον… αέρα το 40% των πτήσεων από το αεροδρόμιο Ορλί

Προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει στις αερομεταφορές στη Γαλλία η προγραμματιζόμενη απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας από σήμερα το βράδυ και μέχρι το Σάββατο, προκαλώντας ανησυχία ενόψει των προημιτελικών αγώνων του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι.

Οι ταξιδιώτες που πρόκειται να παρακολουθήσουν τους προημιτελικούς αγώνες ράγκμπι το Σάββατο, ανάμεσα στην Ουαλία και την Αργεντινή και την Ιρλανδία με τη Νέα Ζηλανδία, ενδέχεται να δουν τα ταξιδιωτικά τους σχέδια να διαταράσσονται.

Σύμφωνα με την αρχή πολιτικής αεροπορίας της Γαλλίας, περίπου το 40% των πτήσεων από το αεροδρόμιο Ορλί του Παρισιού αναμένεται να ακυρωθούν. Επίσης, αναμένεται να ακυρωθεί το 25% των πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο της Μασσαλίας και το 15% από το αεροδρόμιο του Μποβέ, στο Παρίσι.

Η απεργία αυτή αποτελεί τη μεγαλύτερη σε εθνικό επίπεδο εδώ και τέσσερις μήνες, από την ολοκλήρωση των διαδηλώσεων κατά του νομοσχεδίου της γαλλικής κυβέρνησης για τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού καθεστώτος.

Η προγραμματιζόμενη απεργία αφορά τα αιτήματα οκτώ μεγάλων συνδικάτων για καλύτερους μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές.

Οι ανακοινώσεις των αερροπορικών εταιριών

Η easyJet και η Ryanair έχουν ήδη προειδοποιήσει το επιβατικό κοινό για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων.

“Μας ενημέρωσαν για εθνική απεργία στη Γαλλία από τις 18:00 τοπική ώρα της Πέμπτης 12 Οκτωβρίου έως τις 06:00 του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου. Το προσωπικό ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας συμμετέχει στην απεργία και ως εκ τούτου, όπως όλες οι αεροπορικές εταιρίες, οι πτήσεις μας από και προς τα γαλλικά αεροδρόμια, καθώς και όσες πετούν εντός του γαλλικού εναέριου χώρου, ενδέχεται να επηρεαστούν. Αναμένουμε ότι θα υπάρξουν καθυστερήσεις και κάποιες διαταραχές λόγω της απεργιακής κινητοποίησης, γι’ αυτό συμβουλεύουμε όλους τους πελάτες να ελέγχουν την κατάσταση της πτήσης τους στον ανιχνευτή πτήσεων, είτε στην εφαρμογή για κινητά, είτε στον ιστότοπό μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η easyJet.

“Λόγω της απεργίας του γαλλικού ATC την Παρασκευή, αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε έναν μικρό αριθμό πτήσεων κυρίως πάνω από τη Γαλλία. Οι επηρεαζόμενοι επιβάτες έχουν ενημερωθεί για τις επιλογές τους να αλλάξουν πτήσεις, χωρίς χρέωση, ή να λάβουν πλήρη επιστροφή χρημάτων”, επισημαίνει η Ryanair.

Ο ιρλανδικός αερομεταφορέας επανέλαβε την έκκλησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να προστατεύσει τις πτήσεις που πλήττονται από τους απεργούς ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

“Μέχρι στιγμής, το 2023, υπήρξαν 64 ημέρες απεργιών των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας (πάνω από 12 φορές περισσότερες από ό,τι το 2022), γεγονός που ανάγκασε τις αεροπορικές εταιρείες να ακυρώσουν χιλιάδες υπερπτήσεις στην ΕΕ από τη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και το Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ η Γαλλία χρησιμοποιεί νόμους περί ελάχιστων υπηρεσιών για να προστατεύσει τις γαλλικές πτήσεις. Αυτό είναι άδικο. Η Γαλλία και όλα τα άλλα κράτη της ΕΕ θα πρέπει να προστατεύουν τις υπερπτήσεις κατά τη διάρκεια απεργιών του ATC, όπως κάνουν στην Ισπανία, την Ιταλία και την Ελλάδα, και να ακυρώνουν τις πτήσεις από/προς το επηρεαζόμενο κράτος”, επισημαίνει η αεροπορική εταιρία.

 

 

 

The post Γαλλία: “Μπλάκ άουτ” στις αερομεταφορές | Στον… αέρα το 40% των πτήσεων από το αεροδρόμιο Ορλί appeared first on ΧΡΗΜΑ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ money-tourism.gr.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Related Posts