ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γενεύη: Προσωρινή διακοπή της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο λόγω πυρκαγιάς

Μεγάλη πυρκαγιά σε εργοτάξιο που βρίσκεται στην περιοχή – Πότε αναμένεται να αποκατασταθεί η εναέρια κυκλοφορία

Διακόπηκε προσωρινά σήμερα το απόγευμα η εναέρια κυκλοφορία στο αεροδρόμιο της Γενεύης, εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε σε εργοτάξιο που βρίσκεται στην περιοχή.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του αερολιμένα στο Γαλλικό Πρακτορείο, η αποκατάσταση της εναέριας κυκλοφορίας αναμένεται να γίνει αργότερα σήμερα.

«Έχουμε μια πρόβλεψη για την επαναλειτουργία των διαδρόμων απογειώσεων – προσγειώσεων, τώρα που η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο», δήλωσε ο Ιγκνάς Ζανερά, προσθέτοντας ότι πρέπει ακόμη να «ασφαλιστεί η περιοχή και να αφαιρεθούν τα αποκαΐδια».

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, η μεγάλη φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα στον χώρο κατασκευής των μελλοντικών κτιρίων της διεθνούς αστυνομίας και του ομοσπονδιακού κέντρου για τους αιτούντες άσυλο.

Η φωτιά «είναι στο εξωτερικό της περιμέτρου του αεροδρομίου και πολύ δυνατός καπνός αναδύεται από το σημείο», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Λόγω της έντονης ενόχλησης που προκάλεσε η φωτιά, το αεροδρόμιο αποφάσισε να αναστείλει τις προσγειώσεις και τις απογειώσεις, ενώ έγινε εκτροπή μέρους της κυκλοφορίας προς τη Λιόν και τη Βασιλεία. Την ώρα της πυρκαγιάς, ένα τεράστιο σύννεφο μαύρου καπνού ήταν ορατό από διάφορα σημεία της πόλης.

Σε βίντεο αναγνώστη που δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας 20minutes.ch, φαίνεται από μακριά πυκνός μαύρος καπνός να αναδύεται από την κορυφή του κτιρίου, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η επιχείρηση των δυνάμεων της πυροσβεστικής, με φόντο την ύπαιθρο της Γενεύης. Στη συνέχεια, φαίνεται και ακούγεται μια δυνατή έκρηξη, η οποία αυξάνει την ένταση της φωτιάς, ενώ ένα αεροπλάνο προσγειώνεται, όχι μακριά από το σημείο.

Δημοσιογράφος του AFP σημείωσε ότι γύρω στις 19.30 ώρα Ελλάδας δεν υπήρχαν ορατές φλόγες ή καπνός. Οι πυροσβέστες συνέχιζαν να ρίχνουν νερό στο κτίριο, που περιβάλλεται από σκαλωσιές και μουσαμάδες.

Το αεροδρόμιο της Γενεύης ιδρύθηκε το 1920 και είναι σήμερα το δεύτερο αεροδρόμιο της Ελβετίας, μετά το αεροδρόμιο της Ζυρίχης, όσον αφορά την κυκλοφορία. Το 2021, είχε δεχθεί περισσότερους από 5,9 εκατομμύρια επιβάτες, 67% λιγότερους σε σχέση με το 2019 (σχεδόν 18 εκατομμύρια τότε) λόγω της πανδημίας που έπληξε σε μεγάλο βαθμό τις αερομεταφορές.

Αντίθετα, ο αριθμός των επιβατών ήταν ελαφρά υψηλότερος το 2020 και το σύνολο των προσγειώσεων και απογειώσεων αυξήθηκε κατά 14,9%. Στον τομέα της επιχειρηματικής αεροπορίας, οι κινήσεις των αεροσκαφών αυξήθηκαν κατά 2,8% το 2021 σε σύγκριση με την εποχή προ κρίσης (2019).

Διαβάστε ακόμη

Goldman Sachs – Maersk: Το restart της Κίνας θα δημιουργήσει νέα παγκόσμια κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα (γραφήματα)

Το διαζύγιο των $922 εκατ. δημιούργησε την ακριβότερη συλλογή έργων τέχνης στον κόσμο

ΝΑΤΟ: Συνάντηση Μενέντεζ και αντιπροσωπείας του Κογκρέσου με τον Γενς Στόλτενμπεργκ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts