ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Έτοιμη να υποστηρίξει το εμπάργκο της ΕΕ στο ρωσικό πετρέλαιο εάν γίνει σταδιακά

Η Γερμανία είναι έτοιμη να υποστηρίξει τη σταδιακή απαγόρευση του ρωσικού πετρελαίου, καθώς οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθούν να ανταποκριθούν σε μια κλιμακούμενη ενεργειακή κρίση που οδήγησε τη Μόσχα να διακόψει τις προμήθειες φυσικού αερίου σε Βουλγαρία και Πολωνία.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg και σύμφωνα με πρόσωπα που γνωρίζουν τις συνομιλίες ανάμεσα στους πρεσβευτές της ΕΕ, το Βερολίνο θα υποστήριζε κάτι τέτοιο αντί για ορισμένες από τις άλλες επιλογές που έχουν τεθεί στο τραπέζι των συζητήσεων, όπως είναι το ανώτατο όριο τιμών ή τους μηχανισμούς πληρωμής για την παρακράτηση μέρους των ρωσικών εσόδων.

Οι ίδιες πηγές, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, τόνισαν πως το εμπάργκο θα πρέπει να έρθει με μία μεταβατική περίοδο, επειδή οι διαπραγματεύσεις είναι ιδιωτικές. Σημειώνεται πως η ΕΕ ακολούθησε παρόμοια αλλά καθυστερημένη προσέγγιση, όταν προχώρησε στην απαγόρευση του άνθρακα νωρίτερα τον Απρίλιο.

Πάντως, η Ευρωπαϊκή Ένωση, προς το παρόν, εργάζεται για το έκτο πακέτο των κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Μάλιστα, οι διαβουλεύσεις ανάμεσα στα κράτη μέλη πρόκειται να πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα, από την ερχόμενη εβδομάδα, θα μπορούσαν να υποβληθούν προς έγκριση επίσημες προτάσεις. Ωστόσο, οι ίδιες πηγές επισήμαναν στο Bloomberg πως δεν έχει οριστικοποιηθεί καμία απόφαση ως προς το πώς θα μπει στο στόχαστρο το ρωσικό πετρέλαιο.

ΠΗΓΗ in.gr

Related Posts