ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Ακυρώνεται και φέτος το Oktoberfest λόγω του κορωνοϊού

Ο τζίρος για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο μεγαλύτερο λαϊκό φεστιβάλ στον κόσμο ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ενώ δημιουργούνται τουλάχιστον 13.000 θέσεις εργασίας

Την ακύρωση και του φετινού Oktoberfest, της διάσημης γιορτής της μπύρας στη Γερμανία, ανακοίνωσαν πριν από λίγο ο πρωθυπουργός της Βαυαρίας Μάρκους Ζέντερ και ο δήμαρχος του Μονάχου Ντίτερ Ράιτερ, λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού.

«To μεγαλύτερο παγκόσμιο φεστιβάλ θα καταστρεφόταν εάν έπρεπε να πραγματοποιηθεί υπό όρους», τόνισε ο Μ. Ζέντερ για τη γιορτή, η οποία ήταν προγραμματισμένη για το διάστημα από 21 Σεπτεμβρίου έως τις 3 Οκτωβρίου.

Ο Ντ. Ράιτερ από την πλευρά του εξήγησε ότι πρώτη προτεραιότητα των πολιτικών της Βαυαρίας είναι η υγεία των πολιτών. «Γι’ αυτό και δεν θα έχουμε ούτε φέτος Oktoberfest. Η απόφαση έπρεπε να ληφθεί ήδη τώρα. Ζητώ την κατανόησή σας -δεν είναι εύκολη απόφαση ούτε για μένα», σημείωσε και αναφέρθηκε στα εκατομμύρια φίλων της συγκεκριμένης γιορτής, αλλά και στους επιχειρηματίες και εργαζόμενους που πλήττονται από την απόφαση. «Μας πλήττει όλους. Και την πόλη του Μονάχου», πρόσθεσε.

Το Oktoberfest είναι το μεγαλύτερο λαϊκό φεστιβάλ στον κόσμο και συγκεντρώνει περισσότερους από 6,5 εκατ. επισκέπτες. Ο τζίρος για τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ, ενώ προσφέρει τουλάχιστον 13.000 θέσεις εργασίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον σχεδιασμό διοργάνωσης «Oktoberfest στην έρημο» του Ντουμπάι, ο Μ. Ζέντερ δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποτελέσει υποκατάστατο της αυθεντικής γιορτής του Μονάχου και προέβλεψε ότι «δεν θα έχει επιτυχία». Σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχει ήδη βρεθεί έκταση 420.000 τ.μ. στη μαρίνα του Ντουμπάι και οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν από τον Οκτώβριο έως τον Μάρτιο του επόμενου έτους, ενώ εκτιμάται ότι θα κοστίσει περίπου 50 εκατομμύρια.

Στο Ντουμπάι θα κατασκευαστούν ρέπλικες ορόσημων του Μονάχου, ενώ αναμένεται να συμμετάσχουν πολλές βαυαρικές ζυθοποιίες και εστιατόρια. Επίσης, δεν θα απουσιάσουν οι διάσημοι προσκεκλημένοι, μεταξύ των οποίων οι ηθοποιοί Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ και Πάμελα Άντερσον, αλλά και ο παλαίμαχος διεθνής ποδοσφαιριστής Λόταρ Ματέους.

Διαβάστε ακόμη

Καμία επίσημη ή ανεπίσημη ενημέρωση στην Ελλάδα για τη βρετανική «πράσινη» λίστα στα νησιά μας

WATT: Η πρώτη εταιρεία κυκλικής οικονομίας στο κατώφλι του Χρηματιστηρίου

Smart shipping: Η ναυτιλία στη νέα εποχή

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts