ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανία: Βελτίωση στο επενδυτικό κλίμα για την «ατμομηχανή» της Ευρώπης – Τα «αγκάθια» (γράφημα)

Η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην οικονομία της Γερμανίας βελτιώθηκε ελαφρώς, έπειτα από τις προσπάθειες της χώρας να ανακτήσει τη δυναμική της μετά την ύφεση.

Ο δείκτης προσδοκιών του ινστιτούτου ZEW αυξήθηκε στο -12,3 τον Αύγουστο από -14,7 τον Ιούλιο, καλύτερα από ό,τι εκτιμούσαν οι οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg. Ωστόσο, ένας δείκτης των τρεχουσών συνθηκών μειώθηκε σημαντικά, , στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2022.

«Αυτές οι αυξημένες προσδοκίες πρέπει να αξιολογηθούν στο πλαίσιο μιας σημαντικά επιδεινωμένης εκτίμησης της τρέχουσας οικονομικής κατάστασης στη Γερμανία», δήλωσε την Τρίτη σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του ZEW Achim Wambach.

Οι ερωτηθέντες, σε γενικές γραμμές, δεν βλέπουν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων στην Ευρώπη ή στις ΗΠΑ, ενώ οι οικονομικές προοπτικές για τις ΗΠΑ σημείωσαν «σημαντική αύξηση», είπαν. “Αυτοί οι παράγοντες συμβάλλουν στις βελτιωμένες προσδοκίες για τη Γερμανία”.

Ενώ η ευρωζώνη των 20 χωρών έχει αποφύγει τη συρρίκνωση, η μεγαλύτερη οικονομία της έχει παραμείνει στάσιμη μετά την ύφεση του χειμώνα που προκλήθηκε από τον μεταποιητικό της τομέα. Η βιομηχανική παραγωγή μειώθηκε περισσότερο από το αναμενόμενο τον Ιούνιο, καθώς η χαμηλή ζήτηση από την Κίνα και τα υψηλότερα επιτόκια επιβαρύνουν τη δραστηριότητα.

Η γερμανική παραγωγή δύσκολα θα αυξηθεί για το υπόλοιπο του έτους, σύμφωνα με τους αναλυτές που ερωτήθηκαν από το Bloomberg. Αυτό συμφωνεί με την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι θα είναι η μόνη χώρα της Ομάδας των Επτά που θα υποστεί συρρίκνωσηο 2023.

Διαβάστε ακόμη

Πληροφορική: Ποιοι ελληνικοί όμιλοι εξετάζουν νέες εξαγορές στο finish του 2023

Μητσοτάκης από την Τήνο: Έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον (vid)

Τι αλλάζει σε Market Pass και Youth Pass – Οι πρώτες πληρωμές (vid)

Για όλες τις υπόλοιπες ειδήσεις της επικαιρότητας μπορείτε να επισκεφτείτε το Πρώτο ΘΕΜΑ

ΠΗΓΗ NEWMONEY

Related Posts